Güncel

BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI YAPILDI

Kuşadası Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi’nde yapıldı.

Toplantıda, 2016 yılı Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde Pazar günleri de pazar kurulması ile ilgili olarak alınan karar iptal edildi. İptal kararına göre, Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde 11 Şubat’tan sonra Pazar günleri pazar kurulmayacak. Toplantıda, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı, Türkiye-Avrupa Birliği Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Kooperatif ve Birliklerin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı’na başvuru yapmak ve gerekli işlemleri yürütmek üzere Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu’na yetki verildi. Öte yandan Kuşadası’nın sahip olduğu somut olmayan kültürel mirası ulusal ve uluslararası alanda görünür kılmak amacıyla Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülecek bir envanter ve arşiv çalışması olan Alın Teri, Göz Nuru: Kuşadası'nda Geleneksel Meslekler Projesi ile ilgili protokol imzalamak üzere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yetki verildi.

SORBONNE ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE FRANSIZCA DİL KURSU

Kuşadası Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında ele alınan bir diğer konu ise dünyanın en eski üniversitesi unvanına sahip Sorbonne Üniversitesi bünyesinde bulunan Sorbonne Üniversitesi Doktorlar Derneği tarafından Kuşadası’nda verilecek ücretsiz Fransızca Dil Kursu oldu. Sorbonne Üniversitesi’nde geliştirilen yeni ve hızlı bir öğrenme tekniği ile Fransızca öğretmeyi amaçlayan projenin yaşama geçirilebilmesi için Kuşadası Belediyesi ile Sorbonne Üniversitesi Doktorlar Derneği arasında protokol imzalanması konusunda Belediye Başkanı Özer Kayalı yetkilendirildi.