Güncel

Kruvaziyer Turizminin Güvenli Adresi Kuşadası

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Ame­ri­ka Bir­le­şik Dev­let­le­ri (ABD) Kon­so­lo­su Emily En­right ile bir araya geldi

Kru­va­zi­yer tu­riz­mi­nin Ku­şa­da­sı’ndaki du­ru­muy­la il­gi­li fikir alış ve­ri­şi­nin ya­pıl­dı­ğı gö­rüş­me­de ABD Kon­so­lo­su En­right “Ku­şa­da­sı çok güzel ve gü­ven­li bir kent. Va­tan­daş­la­rı­mız bu­ra­yı gönül ra­hat­lı­ğıy­la zi­ya­ret ede­bi­lir” dedi.

ABD Kon­so­lo­su Emily En­right, ABD İzmir Fahri Kon­so­lo­su Güliz Bal­sa­rı ile bir­lik­te Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel’i ma­ka­mın­da zi­ya­ret etti.Zi­ya­ret­te, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Özgür Bat­çı­oğ­lu ile Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Tu­rizm Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Fah­ret­tin Çiçek de yer aldı. Yak­la­şık bir saat süren gö­rüş­me­de kru­va­zi­yer tu­riz­mi­nin Ku­şa­da­sı’ndaki son du­ru­mu ma­sa­ya ya­tı­rıl­dı. Top­lan­tı­da Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Kon­so­los En­right’a

Ku­şa­da­sı’nda tu­riz­min ge­li­şi­mi­ne katkı sağ­la­mak ama­cıy­la ha­ya­ta ge­çir­dik­le­ri pro­je­ler­le il­gi­li bilgi verdi. Ar­dın­dan pan­de­mi sü­re­ci bo­yun­ca kent ge­ne­lin­de al­dık­la­rı ön­lem­le­rin neler ol­du­ğu­nu

ak­tar­dı.

ABD Kon­so­lo­su Emily En­right ise kenti çok be­ğen­di­ği­ni ve gü­ven­li bul­du­ğu­nu söy­le­di.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAP­MA­YA HA­ZI­RIZ”

Ku­şa­da­sı’nın Ak­de­niz kru­va­zi­yer tu­riz­min­de çok önem­li bir yere sahip ol­du­ğu­nu be­lir­ten Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, “Ön­ce­lik­le nazik zi­ya­re­ti­niz için çok te­şek­kür ede­rim. Ak­de­niz Li­man­lar Bir­li­ği Medc­ru­ise Genel Ku­ru­lu­nu 2019 yı­lın­da Ku­şa­da­sı'nda ger­çek­leş­tir­dik. Böy­le­ce kru­va­zi­yer sek­tö­rü­nün en büyük oyun­cu­la­rı­nı ken­ti­mi­ze ağır­la­ma fır­sa­tı bul­duk. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak kru­va­zi­yer tu­riz­mi­ni çok önem­si­yo­ruz. Ken­ti­mi­ze kat­tı­ğı de­ğe­rin far­kın­da­yız. Bu ne­den­le ge­liş­me­si için üze­ri­mi­ze düşen gö­re­vi yap­ma­ya ha­zı­rız. Yaz se­zo­nu baş­la­ma­dan önce tu­ris­tik çar­şı­la­rı­mı­zı ye­ni­le­dik. Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ile bir­lik­te alt yapı ya­tı­rım­la­rı­nı hızla ta­mam­lı­yo­ruz. Ku­şa­da­sı’na gelen ya­ban­cı mi­sa­fir­le­ri­mi­zi en iyi şe­kil­de ağır­la­mak için eli­miz­den ge­le­ni ya­pı­yo­ruz” dedi.

“EN BA­ŞA­RI­LI DÖR­DÜN­CÜ İLÇE SEÇİLDİK”

Pan­de­mi sü­re­cin­de Ku­şa­da­sı’nda al­dık­la­rı hij­yen ön­lem­le­riy­le il­gi­li de bilgi veren Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, “Tür­ki­ye’de ilk ko­ro­na­vi­rüs va­ka­sı­nın gö­rül­me­si­nin ar­dın­dan Dünya Sağ­lık Ör­gü­tü’nün sal­gın­la mü­ca­de­le­de­ki tav­si­ye ka­rar­la­rı­nı hemen uy­gu­la­dık. Ko­ro­na­vi­rüs ile mü­ca­de­le­de Tür­ki­ye’nin en ba­şa­rı­lı 4. il­çe­si se­çil­dik. Tür­ki­ye’de yüz mas­ke­si üre­ten ilk be­le­di­ye­ler­den biri olduk. Ay­rı­ca bu sü­reç­te es­na­fı­mı­za maddi açı­dan da des­tek ver­me­yi ihmal et­me­dik“ diye ko­nuş­tu.

“KU­ŞA­DA­SI’NI ÇOK BE­ĞENDİM”

ABD Kon­so­lo­su Emily

En­right ise “Yu­na­nis­tan’ın deniz hudut ka­pı­sı­nı

Ku­şa­da­sı’na ye­ni­den aç­ma­sı biz­le­ri çok mutlu etti. Kru­va­zi­yer tu­riz­mi­nin Ku­şa­da­sı için ne kadar önem­li ol­du­ğu­nun far­kın­da­yız. Uma­rım 2022 yılı Ku­şa­da­sı için çok daha iyi bir sezon olur.

Ku­şa­da­sı’nı çok be­ğen­dim. Sahip ol­du­ğu eşsiz do­ğa­sı ve ta­ri­hi ören yer­le­ri­ne ya­kın­lı­ğıy­la tu­rist­le­re eşsiz fır­sat­lar su­nu­yor. ABD’li va­tan­daş­la­rı­mı­zın Ku­şa­da­sı’nı gönül ra­hat­lı­ğıy­la zi­ya­ret ede­bi­le­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum” dedi.