Güncel

Kent Kon­seyi Baş­kan­lı­ğı’na Mustafa Ünver Seçildi

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Ku­şa­da­sı Kent Kon­se­yi’nin se­çim­li ola­ğan genel kurul top­lan­tı­sı­na ka­tıl­dı.

Genel ku­rul­da kent kon­se­yi­nin baş­kan­lı­ğı­na ön­ce­ki dö­ne­min genel sek­re­te­ri Mus­ta­fa Ünver se­çil­di. Ku­şa­da­sı Kent Kon­se­yi, se­çim­li ola­ğan genel kurul top­lan­tı­sı­nı yaptı. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Düğün Sa­lo­nu’nda ger­çek­le­şen genel ku­ru­la, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel’in yanı sıra Be­le­di­ye Mec­lis Üye­le­ri, ma­hal­le muh­tar­la­rı, sivil top­lum ku­ru­lu­şu ve si­ya­si par­ti­le­rin tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­dı. Divan baş­kan­lı­ğı­nı Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Mec­lis Üyesi Emre Faz­lı­lar’ın yap­tı­ğı top­lan­tı­da ilk ola­rak geçen dö­ne­min fa­ali­yet ra­po­ru oku­na­rak oy­la­ma­ya su­nul­du.

Genel kurul, mec­lis ve ça­lış­ma grup­la­rı­nın oluş­tu­rul­ma­sı­nın ar­dın­dan kent kon­se­yi baş­ka­nı ve yü­rüt­me ku­ru­lu üye­le­ri­nin se­çi­miy­le devam etti. Tek liste ha­lin­de ger­çek­le­şen genel kurul top­lan­tı­sın­da Ku­şa­da­sı Kent Kon­se­yi Baş­kan­lı­ğı’na geçen dö­ne­min genel sek­re­te­ri Mus­ta­fa Ünver se­çil­di.

“KENT KON­SEYİ ORTAK AKIL DE­MEKTİR”

Top­lan­tı­nın açı­lı­şın­da ko­nu­şan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, “Kent kon­sey­le­ri be­le­di­ye­ler­le iş bir­li­ği içe­ri­sin­de ça­lı­şır­sa kente büyük fayda sağ­lar. Biz Ku­şa­da­sı’nda bunu ba­şar­dık. Tunç baş­ka­nım ve kent kon­se­yi­mi­zin diğer bi­le­şen­le­riy­le büyük bir uyum içe­ri­sin­de ça­lış­tık. Kent kon­se­yi ortak akıl de­mek­tir. Ortak akıl ol­ma­dan bir kent­te doğru ka­rar­lar alı­na­maz. Do­la­yı­sıy­la biz bu çatı al­tın­da bir­bi­ri­mi­zi din­le­ye­rek, an­la­ya­rak ha­re­ket et­me­li ve ortak ka­rar­lar ver­me­li­yiz. Biz kent kon­se­yin­den gelen tüm pro­je­le­ri hiç bek­let­me­den be­le­di­ye mec­li­si­ne ta­şı­dık ve ha­ya­ta ge­çir­dik. Pro­je­ler ken­tin ön­ce­lik­le­ri üze­ri­ne ku­ru­lur­sa bizim on­la­rı ya­şa­ma ge­çir­me­miz daha kolay ola­cak­tır. Yeni dönem kent kon­se­yi­miz­den mes­le­ki eği­tim­le il­gi­li pro­je­ler üret­me­le­ri­ni bek­li­yo­ruz. Hiz­met sek­tö­rün­den bes­le­nen Ku­şa­da­sı’nın bu tarz ciddi bir pro­je­ye ih­ti­ya­cı ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. Ku­şa­da­sı’nda ya­pa­cak iş çok. O yüz­den az za­man­da çok iş yap­ma­nın for­mü­lü­nü bul­ma­lı­yız. Kent kon­sey­le­ri do­ğa­sı ge­re­ği fark­lı dü­şün­ce­ler­den bir­çok bi­le­şe­ni tek bir çatı al­tın­da bu­luş­tu­rur. Bu durum fikir ay­rı­lık­la­rı­nı do­ğu­ra­bi­lir. Bu fark­lı­lık­lar­la ça­lış­ma­yı öğ­ren­me­li­yiz” dedi.

“PAN­DEMİYE RAĞ­MEN GÜZEL BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Ku­şa­da­sı Kent Kon­se­yi ön­ce­ki dönem baş­ka­nı M. Tunç Tun­cer ise “Pan­de­mi en­ge­li­ne rağ­men çok güzel bir dönem ge­çir­dik. Mec­lis­le­ri­miz ve ça­lış­ma grup­la­rı­mız­dan gelen pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­mek için ciddi ça­lış­ma­lar yü­rüt­tük. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ve Sayın Baş­ka­nı Ömer Günel her zaman ya­nı­mız­da ol­du­lar. Be­le­di­ye­miz­le büyük bir uyum içe­ri­sin­de ça­lış­tık. Bay­ra­ğı dev­ra­lan ar­ka­daş­la­rı­ma ba­şa­rı­lar di­le­rim” diye ko­nuş­tu.

“UYUM İÇERİSİNDE ÇA­LIŞ­MA­YA DEVAM EDE­CEĞİZ”

Genel ku­rul­da Ku­şa­da­sı Kent Kon­se­yi baş­kan­lı­ğı­na se­çi­len Mus­ta­fa Ünver de “Uzun yıl­lar­dır Ku­şa­da­sı’na değer kat­mak için uğ­ra­şan bi­ri­yim. Ortak akıl­la üre­ti­len pro­je­le­rin kente fayda sağ­la­ya­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum. Her va­tan­da­şın kent için yü­rü­tü­len pro­je­ler­de dü­şün­ce­si­ni beyan et­me­si ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Her birey ha­ya­li­ni ve dü­şün­ce­si­ni öz­gür­ce söy­le­me­li. Asıl olan halk­tır inan­cıy­la yerel yö­ne­tim­le kent kon­se­yi­ni yan yana ge­tir­me­ye ça­lı­şa­ca­ğım. Be­le­di­ye­miz­le büyük bir uyum içe­ri­sin­de ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Des­tek­le­ri­niz için te­şek­kür ede­rim” dedi.