Güncel

Kuşadası Belediyesi’nden SMA Hastası Minik Alparslan’a Destek

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, SMA tip 1 has­ta­sı 27 aylık Al­pars­lan Sa­rı­bo­ğa’ya yar­dım eli uzat­tı.

Minik Al­pars­lan’ın aile­si ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen Aydın Va­li­li­ği onay­lı yar­dım kam­pan­ya­sı­na katkı sun­mak için Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Ka­pa­lı Pazar Yeri’nde bir stant ku­rul­du. Stant­ta gün bo­yun­ca Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan temin edi­len ka­vur­ma, pilav ve ay­ran­la­rın sa­tı­şı ya­pıl­dı. Sa­tış­lar­dan elde edi­len gelir Sa­rı­bo­ğa’nın te­da­vi­sin­de kul­la­nı­la­cak.İncir­li­ova’da ya­şa­yan Sa­rı­bo­ğa aile­si­nin 3 ço­cu­ğun­dan biri olan Al­pars­lan’a 2 yıl önce, henüz 3 ay­lık­ken SMA tip 1 teş­hi­si ko­nul­du. Aile­si Al­pars­lan’ın SGK’nın kar­şı­la­ma­dı­ğı ve yurt­dı­şın­da ya­pı­lan te­da­vi­yi al­ma­sı için bir yar­dım kam­pan­ya­sı dü­zen­le­di.

Aydın Va­li­li­ği onay­lı kam­pan­ya­ya bir des­tek de Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel’den geldi. Baş­kan Ömer Günel’in çağ­rı­sıy­la ha­re­ke­te geçen be­le­di­ye ekip­le­ri minik Al­pars­lan için dü­zen­le­nen kam­pan­ya­da kul­la­nıl­mak üzere Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Ka­pa­lı Pazar Yeri’nde bir stant kurdu. Stant­ta Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan temin edi­len ka­vur­ma, pilav ve ay­ran­la­rın sa­tı­şı ya­pıl­dı. Kam­pan­ya­ya gün bo­yun­ca yüz­ler­ce Ku­şa­da­lı des­tek verdi. Sa­tış­lar­dan elde edi­len gelir Sa­rı­bo­ğa’nın te­da­vi­sin­de kul­la­nı­la­cak.

“BAŞ­KA­NI­MI­ZA ÇOK TE­ŞEK­KÜR EDERİZ”

Minik Al­pars­lan’ın ba­ba­sı Ömer Sa­rı­bo­ğa “Al­pars­lan 2 yıl­dır bu has­ta­lık­la mü­ca­de­le edi­yor. Tür­ki­ye’de al­dı­ğı te­da­vi Al­pars­lan’ı iyi­leş­tir­mi­yor. Yurt dı­şın­da­ki te­da­vi çok daha et­ki­li. Oğ­lu­mu­zun bu te­da­vi­yi ol­ma­sı için hal­kı­mı­zın des­te­ği­ne ih­ti­ya­cı­mız var. Bu­gü­ne kadar bir­çok SMA’lı çocuk des­tek­ler­le bu has­ta­lı­ğı yendi. Al­pars­lan te­da­vi­de koşul ola­rak sa­yı­lan yaş sı­nı­rı­nın üze­ri­ne çıktı. Fakat ki­lo­su 7,5 ol­du­ğu için hala te­da­vi­si müm­kün. Bugün Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si kam­pan­ya­mı­zı Ku­şa­da­sı’nda sür­dü­re­bil­me­miz için bize yer te­mi­nin­de bu­lun­du. Stant­ta oğ­lu­mun te­da­vi­sin­de kul­lan­mak üzere sa­tı­şı­nı yap­tı­ğı­mız yi­ye­cek­le­ri de Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si temin etti. Baş­ka­nı­mız Sayın Günel’e ve tüm ekip ar­ka­daş­la­rı­na çok te­şek­kür ede­rim.