Güncel

Genç Öğrencilerin Engellilere Yönelik Projesi Kuşadası Belediyesi’nden Tam Not Aldı

Ku­şa­da­sı Özel Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji 10. sınıf öğ­ren­ci­le­ri 3 Ara­lık Dünya En­gel­li­ler Günü’nde Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’ne çok özel bir proje sundu. Öğ­ren­ci­ler, yaya ge­çit­le­ri ile kal­dı­rım­la­rın özel­lik­le görme ve or­to­pe­dik en­gel­li­le­re daha uygun hale gel­me­si için ha­zır­la­dık­la­rı pro­je­yi Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Oğuz­han Turan ile bir­lik­te Gü­ver­cin Masa Baş­vu­ru Ma­sa­sı’na tes­lim etti.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, 3 Ara­lık Dünya En­gel­li­ler Günü’nde Özel Bah­çe­şe­hir Ko­le­ji öğ­ren­ci­le­ri ta­ra­fın­dan kent­te­ki en­gel­li bi­rey­le­rin yaşam ko­şul­la­rı­nı iyi­leş­tir­mek ama­cıy­la ha­zır­la­nan bir pro­je­yi kabul etti. 10.sınıf öğ­ren­ci­le­ri Pelin Turan, Esma Lal Atlı ve Tuğçe Duru, ha­zır­la­dık­la­rı pro­je­yi sun­mak için Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Oğuz­han Turan’ı zi­ya­ret etti. Pro­je­nin ha­zır­lan­ma­sın­da öğ­ren­ci­le­re yar­dım eden öğ­ret­men Gözde Kanat’ın da yer al­dı­ğı zi­ya­ret­te en­gel­li­le­rin ya­şa­dı­ğı so­run­lar ele alın­dı. Genç öğ­ren­ci­le­rin, ken­tin bazı böl­ge­le­rin­de­ki yaya ge­çit­le­ri ve kal­dı­rım­la­rın or­to­pe­dik en­gel­li­le­rin kul­la­nı­mı­na daha uygun bir hale ge­ti­ril­me­si ve görme en­gel­li­le­rin kul­lan­dı­ğı his­se­di­le­bi­lir ze­min­le­rin daha yay­gın hale gel­me­si için ha­zır­la­dık­la­rı proje Baş­kan Yar­dım­cı­sı Oğuz­han Turan’dan tam not aldı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Ku­şa­da­sı’nda en­gel­le­ri aşmak için büyük çaba gös­ter­dik­le­ri­ni be­lir­ten Baş­kan Yar­dım­cı­sı Oğuz­han Turan, “Ha­zır­la­dı­ğı­nız pro­je­yi çok önem­si­yo­ruz. Ya­şa­ma geç­me­si için eli­miz­den ge­le­ni ya­pa­ca­ğız. Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın Ömer Günel de en­gel­li­le­re yö­ne­lik pro­je­le­rin her zaman des­tek­çi­si. Du­yar­lı­lı­ğı­nız­dan do­la­yı siz­le­re çok te­şek­kür ede­rim” dedi.