Güncel

Türk Asıllı Hollandalı Politikacıdan Başkan Ömer Günel’e Ziyaret

Hol­lan­da’da 2015 yı­lın­da Türk asıl­lı Hol­lan­da­lı­lar ta­ra­fın­dan ku­ru­lan ve Hol­lan­da mec­li­sin­de 3 mil­let­ve­ki­li ile tem­sil edi­len DENK Par­ti­si’nin Lahey Be­le­di­ye Mec­lis Üyesi Adayı Funda İleri, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel’e ne­za­ket zi­ya­re­tin­de bu­lun­du.

Baş­kan Günel’in gö­re­ve gel­me­si­nin ar­dın­dan Ku­şa­da­sı’nda ya­şa­nan de­ği­şi­min her alan­da his­se­dil­di­ği­ni ifade eden Funda İleri, “Aslen Ay­dın­lı bir aile­nin ço­cu­ğu­yum ve Ku­şa­da­sı ile ba­ğı­mız çok güçlü. Bu ne­den­le ya­şa­nan de­ği­şi­mi ya­kın­dan takip edi­yo­ruz”Baş­kan Ömer Günel ise, ka­dın­la­rın si­ya­set­te daha etkin ol­ma­la­rı­nın öne­mi­ne dik­kat çe­ke­rek Funda İleri’ye ba­şa­rı­lar di­le­di.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Hol­lan­da’da 14-16 Mart ta­rih­le­ri ara­sın­da ya­pı­la­cak olan yerel se­çim­ler­de Lahey ken­tin­den be­le­di­ye mec­lis üyesi adayı olan Türk asıl­lı Funda İleri’yi ma­ka­mın­da ağır­la­dı. Ay­dın­lı bir aile­nin kızı ola­rak Hol­lan­da’da dün­ya­ya gelen hu­kuk­çu Funda İleri’nin zi­ya­re­tin­den büyük mut­lu­luk duy­du­ğu­nu be­lir­ten Baş­kan Ömer Günel, ka­dın­la­rın ya­şa­mın her ala­nın­da ol­du­ğu gibi si­ya­set­te de etkin ol­ma­la­rı­nın büyük önem ta­şı­dı­ğı­na dik­kat çe­ke­rek ba­şa­rı­lar di­le­di.

PARTİNİN İLK KADIN ADAYI

Baş­kan Ömer Günel’e Hol­lan­da’da ya­şa­nan si­ya­si ge­liş­me­ler­le il­gi­li ola­rak bilgi ak­ta­ran Funda İleri ise, 2015 yı­lın­da ku­ru­lan ve sos­yal de­mok­rat bir çiz­gi­ye sahip olan DENK Par­ti­si’nin, ay­rım­cı­lı­ğı­na karşı mü­ca­de­le et­ti­ği­ni ifade etti. Av­ru­pa’nın ge­ne­lin­de ol­du­ğu gibi Hol­lan­da’da son dö­nem­de ya­ban­cı kar­şıt­lı­ğı­nın tır­ma­nı­şa geç­ti­ği­ni ifade eden Funda İleri “Bil­di­ği­niz gibi Ulus­la­ra­ra­sı Ada­let Di­va­nı’nın mer­ke­zi Lahey ken­tin­de bu­lu­nu­yor. DENK Par­ti­si ola­rak ada­le­tin mer­ke­zi olan bir kent­te ger­çek an­lam­da ba­rı­şı ve ada­le­ti sağ­la­mak ama­cıy­la yola çık­tık. Göç­men­ler ve ka­dın­lar başta olmak üzere ay­rım­cı­lı­ğa maruz kalan tüm ke­sim­le­rin sesi ve umudu olmak için ça­lış­ma yü­rü­tü­yo­ruz. Bunun yo­lu­nun da daha fazla sa­yı­da ka­dı­nın si­ya­si are­na­da yer al­ma­sın­dan geç­ti­ği­ne ina­nı­yo­ruz” dedi. Ya­ban­cı uy­ruk­lu Hol­lan­da va­tan­daş­la­rı­nın öte­ki­leş­tir­me ve ay­rım­cı­lık teh­li­ke­si ile karşı kar­şı­ya kal­dı­ğı­na dik­kat çeken DENK Par­ti­si’nin ilk kadın adayı Funda İleri “Hol­lan­da’da ya­şa­yan göç­men ka­dın­lar, ya­ban­cı düş­man­lı­ğı­nın yanı sıra cin­si­yet­le­rin­den do­la­yı da çe­şit­li olum­suz­luk­lar ya­şı­yor­lar. Bu durum da çifte bir ay­rım­cı­lı­ğa neden olu­yor. DENK Par­ti­si ola­rak sa­de­ce Türk kö­ken­li­le­re değil, Hol­lan­da’da ya­şa­yan tüm ke­sim­le­re yö­ne­lik üret­ti­ği­miz kap­sa­yı­cı po­li­ti­ka ve pro­je­ler ara­cı­lı­ğıy­la kısa süre içe­ri­sin­de önem­li bir ba­şa­rı elde ettik. Şu anda par­la­men­to­da 3 mil­let­ve­ki­li ile tem­sil edi­li­yo­ruz. Bu ba­şa­rı­mı­zın 14-16 Mart’ta ya­pı­la­cak olan yerel se­çim­ler­de de devam ede­ce­ği­ne ina­nı­yo­ruz” dedi.

KU­ŞA­DA­SI’NDAKİ DEĞİŞİMİ YA­KIN­DAN İZLİYORUZ

Anne ve ba­ba­sı­nın Ay­dın­lı ol­du­ğu­nu ifade eden Funda İleri, Ku­şa­da­sı ile çok özel ve güçlü bir bağı bu­lun­du­ğu­nu söy­le­di. Baş­kan Ömer Günel’in gö­re­ve gel­me­si­nin ar­dın­dan Ku­şa­da­sı’nda büyük bir de­ği­şim ya­şan­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Funda İleri “Tür­ki­ye’de tu­riz­min baş­la­dı­ğı yer olan Ku­şa­da­sı, uzun yıl­la­rın ar­dın­dan ye­ni­den ço­cuk­lu­ğu­muz­da­ki gün­le­ri­ne dön­me­ye baş­la­dı. Ku­şa­da­sı’nda Ömer Günel ön­cü­lü­ğün­de ya­şa­nan de­ği­şi­mi ya­kın­dan ve büyük bir mem­nu­ni­yet­le takip edi­yo­ruz. Baş­ka­nı­mı­za ve eki­bi­ne ba­şa­rı­lar di­li­yo­ruz” diye ko­nuş­tu