Güncel

Sağlıklı gıdanın adresi: Kuşadası Yerel Üretici Pazarı

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si'nin yerel üre­ti­ci ile tü­ke­ti­ci­yi ara­cı­sız bu­luş­tur­mak ama­cıy­la ya­şa­ma ge­çir­di­ği Yö­re­sel ve İyi Tarım Ürün­le­ri So­ka­ğı, büyük ilgi gör­me­ye devam edi­yor.

Ku­şa­da­sı’nın fark­lı ma­hal­le­le­rin­de ya­şa­yan üre­ti­ci­le­rin iyi tarım uy­gu­la­ma­la­rıy­la elde et­tik­le­ri mev­sim­lik ürün­le­ri sa­tı­şa sun­duk­la­rı so­ka­ğı Yö­re­sel ve İyi Tarım Ürün­le­ri So­ka­ğı.Kış mev­si­mi­nin vaz­ge­çil­mez­le­rin­den bal­ka­ba­ğı, havuç, turp, kar­na­ba­har ve yöre mut­fa­ğı­nın en önem­li tat­la­rın­dan olan şev­ke­ti bos­tan süs­lü­yor.

Her Per­şem­be günü Cum­hu­ri­yet Ma­hal­le­si Burç Sokak’ta ku­ru­lan yerel üre­ti­ci pa­za­rı uygun fi­ya­ta doğal ve sağ­lık­lı bes­len­mek is­te­yen Ku­şa­da­lı­la­rın ad­re­si ol­ma­yı sür­dü­rü­yor. Ca­fer­li, Ki­raz­lı, De­ğir­men­de­re, Yay­la­köy, Da­vut­lar, Çınar ve So­ğu­cak ma­hal­le­le­rin­de ya­şa­yan yerel üre­ti­ci­le­rin iyi tarım uy­gu­la­ma­la­rı ile üret­tik­le­ri mev­sim­lik ürün­le­ri­ni sa­tı­şa sun­du­ğu Yö­re­sel ve İyi Tarım Ürün­le­ri So­ka­ğı’nda ka­dın­lar ta­ra­fın­dan ya­pı­lan göz­le­me, içli köfte, aşure, keş­kek ben­ze­ri lez­zet­ler de sa­tı­şa su­nu­lu­yor. Yu­mur­ta, bal, pey­nir ve süt gibi hay­van­sal ürün­le­rin de yer al­dı­ğı pa­za­rın tez­gâh­la­rın­da kış mev­si­mi­nin vaz­ge­çil­mez­le­rin­den bal­ka­ba­ğı, havuç, turp, turp otu, kar­na­ba­har, man­da­li­na, por­ta­kal ve ayva gibi sebze ve mey­ve­ler ye­ri­ni aldı.

TÜM ÜRÜN­LER TAZE VE DOĞAL

Yö­re­sel ve İyi Tarım Ürün­le­ri So­ka­ğı’nda es­naf­lık yapan Za­hi­de Ergen, “El emeği ile ha­zır­la­dı­ğı­mız yi­ye­cek­le­ri tez­gâ­hı­mız­da sa­tı­şa su­nu­yo­ruz. Va­tan­daş­lar pa­zar­da sa­tı­lan ürün­le­rin ta­ze­li­ğin­den ve do­ğal­lı­ğın­dan ol­duk­ça mem­nun. Böyle bir ala­nın ken­tin tam mer­ke­zin­de ol­ma­sı ger­çek­ten çok önem­li. Bu alanı ya­şa­ma ge­çir­dik­le­ri için Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın Ömer Günel’e ve eki­bi­ne çok te­şek­kür ede­riz” dedi.

So­kak­ta, Aydın yö­re­si­ne özgü sebze ve mey­ve­le­ri sa­tı­şa sunan Aybar Tarım ise “Üre­ti­ci so­ka­ğın­da va­tan­daş­lar or­ga­nik ürün­le­re ula­şa­bi­li­yor. Ben, şu dö­nem­de sa­de­ce Aydın ve çev­re­sin­de ye­ti­şen çıtır şeker ha­vu­cu­nu sa­tı­şa su­nu­yo­rum. Bu ürü­nün fay­da­la­rı say­mak­la bit­mez. Doğal olma özel­li­ğiy­le de in­san­la­rın il­gi­si­ni çe­ki­yor” diye ko­nuş­tu.

Pa­za­ra alış­ve­riş yap­ma­ya gelen Kenan Kaya da “Üre­ti­ci so­ka­ğın­da sa­tı­lan ürün­ler­den ol­duk­ça mem­nu­nuz. Doğal sebze ve mey­ve­le­re ra­hat­lık­la ula­şa­bi­li­yo­ruz. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’ne ya­şa­ma ge­çir­miş ol­duk­la­rı bu pro­je­den do­la­yı çok te­şek­kür ede­rim”