Güncel

Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi, halk oyunlarında il birincisi oldu

Aydın okullar arası halk oyunları şampiyonası Efeler Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi ve Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışma sonunda birinciliği paylaştı. Gençler düzenlemeli dalında Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi şampiyon olurken gençler düzenlemesiz dalında ise Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olarak Aydın’ı yapılacak yarışmalarda temsil etme hakkına sahip oldular.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliğinin iş birliğiyle yapılan Okullar arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Efeler Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Seremoni geçişi ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Gerçekleşen İl Birinciliği yarışmasına yıldızlar ve gençler kategorisinde okulların halk oyunları ekipleri katıldı.

Okul Sporları İl Temsilciliğinin faaliyet takviminde yer alan Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları, geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dallarında gerçekleştirildi. Seyirciler tarafından beğenilerek izlenen halk oyunları gösterilerine Efeler Atatürk Spor Salonu’nda büyük ilgi vardı. Gençlerin halk oyunları gösterileri heyecanla izlenirken, salonda bulunan öğrenciler, veliler ve konuklardan yoğun alkış, beğeni aldı.

Atatürk Spor Salonu’nda 10 hakemin görev yaptığı Okullar arası Halk Oyunları İl Birinciliği şampiyonasında yıldızlar düzenlemeli dalda Hacı Celal Oto Ortaokulu, gençler düzenlemesiz dalında Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve gençler düzenlemeli dalında ise Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi şampiyon olarak ilimizi grup yarışmalarında temsil etmeye hak kazandı. Gençler düzenlemeli dalda Zeynep – Mehmet Dönmez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ise Okullar arası Halk Oyunları İl ikincisi oldu. Müsabakaları Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Okul Sporları Şube Müdürü, Efeler Milli Eğitim İlçe Müdürü ve Halk Oyunları İl Temsilcisi izledi.

Görsel yönden seyircilere oldukça keyifli anlar yaşatan organizasyonda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verildi. Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.