Güncel

EXİMBANK AYDIN’DA ŞUBE AÇI­YOR

AK Parti Aydın Mil­let­ve­ki­li ve TBMM KİT Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Mus­ta­fa Savaş, Aydın’daki ih­ra­cat­çı fir­ma­la­ra hiz­met ver­me­si için daha önce Aydın Ti­ca­ret Bor­sa­sı bi­na­sın­da hiz­me­te giren Türk Exim­bank Aydın İrti­bat Bü­ro­su’nun fa­ali­yet­le­ri­ne artık şu­be­le­şe­rek daimi banka per­so­nel­le­riy­le devam ede­ce­ği­ni açık­la­dı.

Türk Exim­bank şu­be­si­nin Mayıs veya Ha­zi­ran ayı içe­ri­sin­de açı­la­ca­ğı­nın ha­be­ri­ni veren Mil­let­ve­ki­li Savaş, “İrti­bat bü­ro­su ara­cı­lı­ğıy­la İzmir üze­rin­den sağ­la­nan hiz­met artık şube sis­te­mi ola­rak fa­ali­ye­te ge­çi­yor. Exim­bank’ın per­so­nel­le­riy­le Aydın’daki ih­ra­cat­çı fir­ma­la­rı­mı­za, daha önce İzmir’de yap­tı­ğı iş­lem­le­rin ta­ma­mı­nın Aydın’da ya­pıl­ma­sı sağ­la­na­cak. Exim­bank ban­ka­cı­lık sis­te­mi doğ­ru­dan ili­miz­de­ki şube ile eri­şim hiz­me­ti ve­recek. Aydın, ta­rı­mıy­la, sa­na­yi­siy­le ih­ra­ca­tın önem­li bir aya­ğın­da yer alı­yor. İli­mi­zin ih­ra­cat po­tan­si­ye­li­ni de­ğer­len­dir­mek adına Exim­bank’ın sağ­la­mış ol­du­ğu fay­da­la­rın ih­ra­cat­çı­la­rı­mı­za ak­ta­rıl­ma­sı için daha önce ir­ti­bat bü­ro­su ku­rul­muş­tu. Artık şu­be­le­şe­rek fa­ali­yet­le­ri­ne devam edecek.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

İrti­bat bü­ro­su­nun ih­ra­cat ra­kam­la­rın­da et­ki­li ol­du­ğu­nu söy­le­yen Mil­let­ve­ki­li Savaş, “Son dö­nem­de ili­mi­zin ih­ra­cat ra­kam­la­rı­nın art­ma­sı Exim­bank’ın şu­be­leş­me­si yö­nün­de­ki adım­la­rı hız­lan­dır­dı. Exim­bank’ın bu hiz­me­ti­nin de ili­miz ve ih­ra­cat­çı­la­rı­mız için ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum. Aydın’ın üre­tim ve ih­ra­cat po­tan­si­ye­li­ni ger­çek­leş­tir­me he­de­fi­mi­ze ulaş­mak için gi­ri­şim­le­ri­mi­zi sür­dü­rü­yo­ruz.” dedi.