Güncel

Kuşadası Esnafından taksitlendirme isteği

Kuşadası Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, “Kuşadası çarşı düzenlemesi ihtiyaç duyulan bir gereksinim. Düzenlemelerin de Kuşadası’na yakışan bir şekilde olacağından eminim” dedi.

Başkan Çalım, Belediyenin dış cephe giydirmelerinde pandemi koşullarından dolayı esnafın zor durumda olması nedeniyle ödemelerin belediye tarafından karşılanıp esnafa taksitli bir şekilde faturalanmasını istedi. Çarşı merkezinde bulunan esnafların düzenleme ile odaya ilettikleri konularla ilgili olarak başkanlık makamına müracaat yaptıklarını söyleyen Başkan Ahmet Çalım dilekçesinde, “ Kuşadası çarşılarımıza yapmış olduğunuz güzelleştirme çalışmaları için belediyemize teşekkür ederiz. Fakat (Covid-19) pandemi koşulları düşünüldüğünde esnaf ve sanatkârlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, geçirmiş olduğumuz sezon ve önümüzü göremememizden dolayı yapılması istenilen dış cephe giydirme işlemi için esnafın ödeme gücü bulunmamaktadır.

Bu sebeple, ilçemizde bulunan işyerleri ile tarafınızca irtibata geçilip dış cephelerle ilgili ödemelerin belediyemizce karşılanıp esnafa taksitli bir şekilde faturalandırılması konusunda yardımcı olunması veya dış cephe giydirmelerinin önümüzdeki kış sezonuna ertelenmesi hususunda gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim” diye belirtti.

Başkan Ahmet Çalım, belediyenin bu önem arz eden konu hakkında yakinen ilgileneceğinden ve konunun esnaf adına yakinen takip edeceğini belirtti.