Güncel

Ya­pı­lan­dır­mada Son Gün 31 Ağustos

Aydın Vergi Da­ire­si Baş­kan Ve­ki­li Şahin, Ya­pı­lan­dır­ma Ka­nu­nu kap­sa­mın­da ka­mu­ya olan bor­cu­nu ye­ni­den ya­pı­lan­dır­mak is­te­yen va­tan­daş­lar için ha­tır­lat­ma­da bu­lu­na­rak, baş­vu­ru­la­rın 31 Ağus­tos’ta sona ere­ce­ği­ni be­lirt­ti

7326 Sa­yı­lı Bazı Ala­cak­la­rın Ye­ni­den Ya­pı­lan­dı­rıl­ma­sı hak­kın­da­ki kanun ile va­tan­daş­la­rın ve mü­kel­lef­le­rin ka­mu­ya olan bor­cu­nun ye­ni­den ya­pı­lan­dı­rı­la­ca­ğı­nı be­lir­ten Şahin, ka­nun­dan fay­da­la­nıl­ma­sı çağ­rı­sın­da bu­lun­du. Ya­pı­lan­dır­ma kap­sa­mı­na va­de­si geç­miş 30 Nisan 2021 ta­ri­hi­ne kad“Kanun kap­sa­mı­na be­lir­le­nen ta­ri­he kadar öde­ne­me­miş ver­gi­ler ,vergi ce­za­la­rı, idari para ce­za­la­rı­nın büyük bir kısmı, ec­ri­mi­sil­ler vb. ile in­ce­le­me­le­ri ve tak­dir iş­lem­le­ri, devam eden ver­gi­ler, yine bu­gü­ne kadar beyan edil­me­miş ve eksik beyan edil­miş ver­gi­ler gir­mek­te­dir.

Aynı za­man­da geç­miş yıl be­yan­la­rı­nın mat­rah ar­tı­rı­mı ya­pıl­mak su­re­tiy­le vergi in­ce­le­me­si­ne mu­ha­tap olun­ma­ma­sı müm­kün ol­mak­ta­dır. İşlet­me ka­yıt­la­rı­nın (Kasa mev­cu­du-or­tak­lar­dan ala­cak­lar, ta­şın­maz­lar ile amor­tis­ma­na tabi diğer ik­ti­sa­di kıy­met­le­rin ye­ni­den de­ğer­len­di­ril­me­si) ger­çek du­ru­ma uygun hale ge­ti­ril­me­si müm­kün ol­mak­ta, öğ­re­nim ve katkı kre­di­si borç­la­rı kanun kap­sa­mın­da ya­pı­lan­dı­rı­lıp daha kolay öde­ne­bil­mek­te­dir. Da­va­sı devam eden ve ih­ti­laf­lı bir aşa­ma­da olan mü­kel­lef­le­ri­mi­zin baş­vur­ma­sı ha­lin­de ih­ti­laf­lar sulh yo­luy­la çö­zü­me ka­vuş­tu­rul­muş ola­cak. Ya­pı­lan­dı­rı­lan borç­lar için Yİ-ÜFE kat­sa­yı­sı uy­gu­la­na­cak olup, mev­cut Ge­cik­me zammı/fa­izin­den ise vaz­ge­çi­lecek. Ya­pı­lan­dı­rı­lan borç­la­rın peşin öden­me­si ha­lin­de ha­lin­de Yİ-ÜFE kat­sa­yı­sı­nın yüzde 90’ı alın­ma­ya­cak. Ya­pı­lan­dı­rı­lan borç­lar 2 ayda bir tak­sit­ler ha­lin­de öde­ne­cek­tir ancak ka­nun­dan ya­rar­lan­mak için ya­pı­lan­dı­rı­lan borç­la­rın 1. ve 2. tak­si­ti ödeme zo­run­lu­lu­ğu bu­lun­mak­ta­dır.”

“Son gün 31 Ağus­tos”

Ya­pı­lan­dır­ma için son ta­ri­hin yak­laş­tı­ğı­nı ifade eden Şahin, “Top­lu­mu­mu­zun bir­çok ke­si­mi­ni il­gi­len­di­ren 7326 Sa­yı­lı Ka­nun­dan ya­rar­lan­mak için son gün 31 Ağus­tos 2021 ta­ri­hi­dir. Ay­rı­ca Co­vid-19 Pan­de­mi ne­de­niy­le baş­vu­ru­la­rı­nı­zın bu ta­ri­he kadar in­te­rak­tif vergi da­ire­si ivd.​gib.​gov.​tr üze­rin­den elekt­ro­nik or­tam­da ya da posta yo­luy­la ya­pıl­ma­sı ve öde­me­ler­de de Kredi Kartı veya Banka Kartı ile İnte­rak­tif Vergi Da­ire­si üze­rin­den veya an­laş­ma­lı ban­ka­lar ara­cı­lı­ğıy­la ödeme yön­tem­le­ri­nin ter­cih edil­me­si hu­su­su­nu hal­kı­mı­zın bil­gi­si­ne su­na­rız”dedi.ar öden­me­miş borç­la­rın gir­di­ği­ni dile ge­ti­ren Şahin, ka­nu­nun kap­sa­mıy­la il­gi­li bil­gi­ verdi.