Güncel

KESO çırak so­ru­nu­nun çö­zü­mü için kısa film ha­zır­la­dı

Bir­çok mes­lek­te çırak bul­ma­da sı­kın­tı çeken es­naf­la­ra ve mes­lek eği­tim mer­ke­zi­ne des­tek sağ­la­mak ama­cıy­la çı­rak­lık ile il­gi­li bir kısa film çekti.

Esnaf ve sa­nat­ka­rın en büyük sı­kın­tı­la­rı­nın ba­şın­da gelen çırak so­ru­nu­nu çöz­mek ve so­ru­na dik­kat çek­mek ama­cıy­la Ku­şa­da­sı Esnaf ve Sa­nat­kar­lar Odası uzun sü­re­dir çe­şit­li ça­lış­ma­lar yap­mak­tay­dı. KESO son ola­rak ha­zır­la­dı­ğı kısa bir film­le çı­rak­lık eği­ti­mi­ni özen­di­ri­ci ve açık­la­yı­cı bir ça­lış­ma­ya imza attı.Çı­rak­lı­ğın da önem­li bir eği­tim ol­du­ğu­nu be­lir­ten KESO Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ahmet Çalım, bugün üni­ver­si­te me­zu­nu olup iş ara­yan çok sa­yı­da kişi ol­ma­sı­na rağ­men, çı­rak­lık eği­ti­mi­ni ta­mam­la­yıp iş ara­yan veya işsiz kim­se­nin ol­ma­dı­ğı­nı ve bu eği­ti­mi bi­ti­ren­le­rin aynı za­man­da lise dip­lo­ma­sı al­dı­ğı­nı ha­tır­lat­tı.

KESO Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ahmet Çalım ko­nuy­la il­gi­li açık­la­ma­sın­da “Es­naf­la­rı­mız çırak bul­mak­ta sı­kın­tı ya­şı­yor, bu­nun­la bir­lik­te çırak ye­tiş­me­yin­ce do­lay­lı ola­rak bir­kaç yıl için­de kalfa çok değil önü­müz­de­ki on yıl içe­ri­sin­de de işin ehli usta bu­la­maz du­ru­ma ge­le­ce­ğiz. Bu yüz­den çı­rak­lı­ğa olan il­gi­yi art­tır­mak için böyle bir proje ge­liş­tir­dik. Aile­ler çek­ti­ği­miz bu kısa film­de tüm so­ru­la­rın ce­vap­la­rı­nı hem bu­la­cak­lar hem de çı­rak­lı­ğın ile­ri­ye dönük bir­çok mes­le­ğe alt yapı ha­zır­la­dı­ğı­nı gö­re­cek­ler­dir” dedi.

Bazı çı­rak­la­rın­da oy­na­dı­ğı KESO’nun kısa fil­min­de yö­net­men­li­ği aynı za­man­da oyun­cu­luk yapan Mus­ta­fa Şah­baz üst­le­nir­ken, bir dönem Aşkı Memnu di­zi­sin­de Katya ro­lüy­le ha­fı­za­lar­da yer eden Ufuk Kap­lan da oyun­cu­lu­ğu ile katkı sağ­la­ya­ca­ğı be­lir­til­di.