Güncel

Kuşadası Belediyesi Halk Sağlığı ile Oynayanları Affetmiyor

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, halk sağ­lı­ğı­nı teh­dit eden uy­gu­la­ma­la­rın önüne geç­mek ama­cıy­la 2021 yı­lın­da kent ge­ne­lin­de­ki gıda iş­let­me­le­ri­ne yö­ne­lik 1080 de­ne­tim yaptı.

Za­bı­ta Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri ile Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü’nde gö­rev­li gıda mü­hen­dis­le­ri ta­ra­fın­dan ya­pı­lan de­ne­tim­ler­de 129 iş­let­me­ye top­lam 55 bin 174 lira cezai işlem uy­gu­lan­dı.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, halk sağ­lı­ğı­nı riske ata­cak hij­yen dışı ve sağ­lık­sız uy­gu­la­ma­la­ra engel olmak için yap­tı­ğı de­ne­tim­le­ri 2021 yı­lın­da ara­lık­sız sür­dür­dü. Ku­şa­da­lı­la­rın ka­li­te­li ve sağ­lık­lı gı­da­ya ula­şa­bil­me­si için Za­bı­ta Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri ile Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü’nde gö­rev­li gıda mü­hen­dis­le­ri ta­ra­fın­dan yıl bo­yun­ca 1080 de­ne­tim ya­pıl­dı. De­ne­tim­ler büfe, bak­kal, mar­ket, kasap, lo­kan­ta, fırın, ka­fe­ter­ya, çay ocak­la­rı, balık tez­gah­la­rı ile üre­tim, ima­lat, iş­le­me ve pa­ket­le­me ya­pı­lan iş­let­me­le­re yö­ne­lik ger­çek­leş­ti­ril­di. Kont­rol­ler­de, hij­yen ku­ral­la­rı­na uy­ma­dı­ğı be­lir­le­nen 129 iş­let­me hak­kın­da durum tes­pit tu­ta­na­ğı tu­tul­duk­tan sonra Za­bı­ta İdari Yap­tı­rım Yö­net­me­li­ği uya­rın­ca top­lam 55 bin 174 lira para ce­za­sı ke­sil­di. Son tü­ke­tim ta­ri­hi geç­miş, eti­ket bil­gi­le­ri tam ol­ma­yan ve sak­la­ma ko­şul­la­rı­na uy­ma­yan 1508 ki­log­ram gıda mad­de­si­ne ise el ko­nul­du. Gıda mad­de­le­ri, imha edil­me­si için Te­miz­lik İşleri Mü­dür­lü­ğü’ne gön­de­ril­di.

“DENETİMLER ARA­LIK­SIZ SÜ­RECEK”

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, hij­yen ku­ral­la­rı­na uy­ma­ya­rak halk sağ­lı­ğı­nı teh­li­ke­ye atan iş­let­me­le­re taviz ver­me­le­ri­nin müm­kün ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­te­rek,

“Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak tüm ça­ba­mız hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin sağ­lı­ğı­nı ko­ru­mak. Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü­müz ile Za­bı­ta Mü­dür­lü­ğü­mü­ze bağlı ekip­le­ri­mi­zin gıda üre­ti­mi yapan iş­let­me­le­re yap­tı­ğı de­ne­tim­ler 2022 yı­lın­da da ar­ta­rak devam edecek” diye ko­nuş­tu.