Güncel

KUTO’da Kru­vaziyer Turizmi Top­lan­tı­sı geniş ka­tı­lım­la ger­çek­leşti

Ciddi bir gemi trafiği baş­la­ya­cak

MSC Cru­ıses ge­mi­le­ri­nin ana çıkış li­ma­nı Ku­şa­da­sı ola­cak, Ce­lest­yal Cru­ıses 100’ün üze­rin­de sefer ger­çek­leş­ti­recek

Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası ve TÜR­SAB Aydın Bölge Tem­sil Ku­ru­lu iş­bir­li­ğiy­le Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası’nda, dün­ya­nın en büyük kru­va­zi­yer ge­mi­le­rin­den olan Ce­lest­yal Cru­ises, MSC Cru­ises ve Costa Cru­ises Tür­ki­ye CEO’la­rı­nın ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tıl­dı­ğı kru­va­zi­yer tu­riz­mi top­lan­tı­sı ya­pıl­dı.

Costa Cru­ises Tür­ki­ye CEO’su ve TÜR­SAB Kru­va­zi­yer İhti­sas Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ercan Abi­ta­ğa­oğ­lu, Ce­lest­yal Cru­ises Tür­ki­ye CEO’su Özgü Al­nı­te­miz ve MSC Cru­ises Tür­ki­ye CEO’su Burak Ça­lış­kan’ın ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tıl­dı­ğı, mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü TÜR­SAB Aydın BTK Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Özer Esen­ka­ya’nın yap­tı­ğı top­lan­tı­ya; Ku­şa­da­sı Kay­ma­ka­mı Sa­det­tin Yücel, CHP Aydın Mil­let­ve­ki­li Hü­se­yin Yıl­dız, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ser­dar Ak­do­ğan, TÜR­SAB Aydın BTK Baş­ka­nı Eda Yurt­can, KUTO Mec­lis Baş­ka­nı Bü­lent İlba­har, Mec­lis Baş­kan Yar­dım­cı­sı Tolga Erdem ve Mec­lis Üye­le­ri, KUTO Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Namık Kemal Day­lan ve Seydi Yı­kıl­maz, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri Erdem Dik­ka­ya, Müs­lüm Yıl­dı­rım, Murat Bo­ra­nalp, ADÜ Tu­rizm Fa­kül­te­si Dekan Yar­dım­cı­sı Aziz Bos­tan, Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Oğuz­han Turan, Be­le­di­ye Mec­lis Üye­le­ri, Oda Baş­kan­la­rı, Si­ya­si Par­ti­le­rin İlçe Baş­kan­la­rı, STK’lar ve tu­rizm­ci­ler ka­tıl­dı.

TÜR­SAB Aydın BTK Baş­ka­nı Eda Yurt­can’ın açı­lış ko­nuş­ma­sıy­la baş­la­yan top­lan­tı­da ko­nu­şan Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ser­dar Ak­do­ğan; 2022 se­zo­nun iyi gö­rün­dü­ğü­nü söy­le­di­ği ko­nuş­ma­sın­da; tüm ka­tı­lım­cı­la­ra hoş­gel­di­niz dedi ve 2022 yı­lın­dan bek­len­ti­miz iyi ve olum­lu yönde, umu­yo­rum se­zo­nu­muz gö­rün­dü­ğü gibi olur dedi.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel de ko­nuş­ma­sın­da “kru­va­zi­yer­le­ri öz­le­dik, ancak mi­sa­fir bek­len­ti­mi­zin ya­nın­da, es­na­fı­mı­zın da ken­di­ni ye­ni­le­me­si ge­re­ki­yor. Bunun için üze­ri­mi­ze düşen gö­rev­ler var dedi.

CHP Aydın Mil­let­ve­ki­li Hü­se­yin Yıl­dız’ın; Ku­şa­da­sı’nda bir­lik ve be­ra­ber­lik için­de, il­çe­ye katkı koy­mak adına ça­lı­şıl­dı­ğı­na ve Ül­ke­miz­de tu­riz­min Ku­şa­da­sı’ndan ya­yıl­dı­ğı­na vurgu yap­tı­ğı ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan, Ku­şa­da­sı Kay­ma­ka­mı Sa­det­tin Yücel; eko­no­mi­si­ni tu­riz­me sa­bit­le­miş olan il­çe­miz­de, özel­lik­le son iki yıl­dır ya­şa­nan­lar­dan pa­yı­mı­zı aldık, ama fır­sat çı­kar­ma­yı da öğ­ren­dik, mü­ca­de­le­mi­zi hep bir­lik­te sür­dür­me­li­yiz dedi.

Daha sonra söz alan ko­nuş­ma­cı­lar­dan Costa Cru­ises Tür­ki­ye CEO’su ve TÜR­SAB Kru­va­zi­yer İhti­sas Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ercan Abi­ta­ğa­oğ­lu, Mart ayı iti­ba­rıy­la Ku­şa­da­sı’nda ciddi bir gemi tra­fi­ği­nin baş­la­ya­ca­ğı müj­de­si­ni verdi. 1 Mayıs ile Kasım ayı ara­sın­da ge­lecek ge­mi­le­ri­nin Ku­şa­da­sı’nda 24 saat ka­la­ca­ğı­nı söy­le­yen Abi­ta­ğa­oğ­lu; böl­ge­de ya­şa­na­cak çok şey var, bun­la­rı çe­şit­len­dir­mek ve gelen tu­ris­ti mem­nun ede­rek tek­rar gel­me­si­ni sağ­la­mak önem­li dedi.

KU­ŞA­DA­SI (HO­ME­PORT) ANA ÇIKIŞ LİMANI OLA­CAK

MSC Cru­ises Tür­ki­ye CEO’su Burak Ça­lış­kan da ko­nuş­ma­sın­da; Ku­şa­da­sı li­ma­nı­na 2021 yı­lın­da gel­me­si plan­la­nan ge­mi­nin pan­de­mi ne­de­niy­le 2022 yı­lı­na er­te­len­di­ği­ni söy­le­di.

Güzel nok­ta­nın ise artık MSC ge­mi­le­ri­nin Ku­şa­da­sı’nı ho­me­port ola­rak kul­la­na­cak ol­ma­sı ol­du­ğu­nu söy­le­yen Ça­lış­kan; yal­nız­ca Türk değil dün­ya­nın pek çok fark­lı ül­ke­sin­den Ku­şa­da­sı’na gelen yol­cu­la­rın ge­mi­ye bi­ne­ce­ği, Ho­me­port adı ve­ri­len ana çıkış li­ma­nı Ku­şa­da­sı ola­cak dedi.

Ce­lest­yal Cru­ises Tür­ki­ye CEO’su Özgü Al­nı­te­miz; 2022 yı­lı­na he­ye­can­la gir­dik­le­ri­ni, bu yıl 19 Nisan’dan iti­ba­ren baş­la­ya­rak, ge­mi­le­ri­nin Ku­şa­da­sı li­ma­nı­na 100’ün üze­rin­de zi­ya­ret ger­çek­leş­ti­re­ce­ği­ni bil­dir­di. Müş­te­ri pro­fil­le­ri hak­kın­da da bilgi veren Al­nı­te­miz; katma de­ğe­ri yük­sek mi­sa­fir­le­ri­mi­zi ağır­lı­yo­ruz dedi.

Ko­nuş­ma­cı­la­rın 2022 yılı kru­va­zi­yer se­zo­nuy­la il­gi­li olum­lu ha­ber­ler ver­di­ği top­lan­tı­da; gemi yol­cu­la­rı­nın pro­fi­li­nin de­ğiş­ti­ği, çok fark­lı mil­let­ler­den tu­rist­le­rin Ku­şa­da­sı’na gel­me­ye baş­la­ya­ca­ğı ve bu de­ği­şi­me ayak uy­du­rul­ma­sı ge­rek­ti­ği vur­gu­lan­dı.

Gemi fir­ma­la­rı­nın bu sü­reç­te ya­tı­rım­la­rı­nı art­tır­dı­ğı ve kru­va­zi­yer tu­riz­min 12 aya ya­yı­la­ca­ğı dile ge­ti­ri­le­rek, 2022’nin kru­va­zi­yer yol­cu­su açı­sın­dan iyi bir sezon ola­ca­ğı be­lir­til­di.

Gemi şir­ket­le­ri­nin Tür­ki­ye’de tem­sil­ci­lik­ler aç­ma­sı­nın öne­mi­nin de vur­gu­lan­dı­ğı top­lan­tı­da ko­nu­şan Ku­şa­da­sı Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ser­dar Ak­do­ğan; yak­la­şık 4 yıl­dır kru­va­zi­yer­le­rin ol­ma­dı­ğı­nı ancak bu se­ne­nin çok önem­li ve iyi bir yıl ola­ca­ğı­nın bek­len­di­ği­ni söy­le­di.

Ak­do­ğan; kru­va­zi­yer­le gelen ve tura çık­ma­ya­rak ge­mi­de kalan yol­cu­lar­la il­gi­li her­ke­si mem­nun edecek bir sis­tem üze­rin­de ça­lış­ma ya­pı­la­bi­le­ce­ği­ni dile ge­ti­re­rek, top­lan­tı­ya ka­tı­lan her­ke­se te­şek­kür etti.

Ka­tı­lım­cı­la­rın so­ru­la­rı ile devam eden top­lan­tı­nın so­nun­da ko­nuş­ma­cı­la­ra, Ku­şa­da­sı İllüst­ras­yon Ha­ri­ta­sın­dan olu­şan çer­çe­ve he­di­ye edil­di.