Güncel

Kruvaziyer yolcularının yeni destinasyonu turistik çarşılar

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, dün­ya­nın önde gelen kru­va­zi­yer şir­ket­le­rin­den Costa Cru­ises’un Av­ru­pa’daki üst düzey yö­ne­ti­ci­le­ri ile bir araya geldi.

Top­lan­tı­da, kru­va­zi­yer ge­mi­le­riy­le Ku­şa­da­sı’na gelen tu­rist­le­rin kent eko­no­mi­si­ne daha fazla katkı sun­ma­la­rı için iz­len­me­si ge­re­ken yol ha­ri­ta­sı ma­sa­ya ya­tı­rıl­dı.

Ku­şa­da­sı’nın sahip ol­du­ğu doğal, ta­ri­hi ve kül­tü­rel zen­gin­lik­ler ile ko­nak­la­ma ola­nak­la­rı­nın ta­nı­tıl­ma­sı için yurt içi ve yurt dı­şın­da­ki fu­ar­la­ra biz­zat ka­tı­lan Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, bir yan­dan da kent­te­ki kru­va­zi­yer tu­riz­mi­nin ge­li­şi­mi için te­mas­lar ku­ru­yor. Bu kap­sam­da Baş­kan Ömer Günel, uzun bir ara­dan sonra Ku­şa­da­sı’na sefer dü­zen­le­yecek olan Costa Cru­ises’un Av­ru­pa’daki üst düzey yö­ne­ti­ci­le­ri And­rea Co­la­ci ve And­rea Fiori ile bir top­lan­tı yaptı.

DÜN­YA­NIN EN BÜYÜK KRU­VAZİYER FİRMASI İLE İŞBİRLİĞİ

Baş­kan­lık ma­ka­mın­da ger­çek­le­şen top­lan­tı­ya, Costa Cru­ises’un Tür­ki­ye’deki tur fir­ma­sı olan Tura tu­riz­min tem­sil­ci­le­ri Leyla Öner Gün­çav­dı, Kemal Öner, Ali Ku­lu­ye­ver ve Burak İnanç da ka­tıl­dı. Yak­la­şık 2 saat süren gö­rüş­me­de, kru­va­zi­yer ge­mi­le­riy­le Ku­şa­da­sı’na gelen tu­rist­le­rin ken­tin tu­ris­tik çar­şı­la­rın­da daha fazla vakit ge­çi­re­rek es­na­fa su­na­cak­la­rı eko­no­mik de­ğe­rin ar­tı­rıl­ma­sı­nı sağ­la­mak ama­cıy­la neler ya­pı­la­bi­le­ce­ği ele alın­dı. Ay­rı­ca Ku­şa­da­sı’nda ya­tı­rım yap­mak is­te­yen Costa Cru­ises fir­ma­sı ile Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’nin iş bir­li­ği içe­ri­sin­de ça­lış­ma­sı ka­rar­laş­tı­rıl­dı.

“AMA­CI­MIZ KU­ŞA­DA­SI’NA DAHA ÇOK TURİST ÇEK­MEK”

Ku­şa­da­sı’nın Ak­de­niz’in en önem­li kru­va­zi­yer li­man­la­rın­dan biri ol­du­ğu­nu be­lir­ten Baş­kan Ömer Günel, “Pan­de­mi­nin ya­rat­tı­ğı krizi fır­sa­ta çe­vi­re­rek tu­ris­tik çar­şı­la­rı­mı­zı baş­tan aşa­ğı­ya ye­ni­le­dik. Kısa süre sonra Grand ve Ori­ent Ba­za­ar’daki ye­ni­le­me ça­lış­ma­la­rı­mı­zı da ta­mam­la­ya­ca­ğız.

Ken­ti­miz­de kru­va­zi­yer tu­riz­mi­nin daha çok ge­liş­me­si­ne katkı sun­mak için Costa Cru­ises’un yö­ne­ti­ci­le­ri And­rea Co­la­ci ve And­rea Fiori ile çok fay­da­lı bir top­lan­tı yap­tık. Kent mer­ke­zi­mi­zi kru­va­zi­yer yol­cu­la­rı için bir des­ti­nas­yon ha­li­ne ge­tir­mek he­de­fin­de­yiz.

Bu amaç­la Ku­şa­da­sı’nın ta­ri­hi ve kül­tü­rel de­ğer­le­ri­ni ön plana çı­ka­ra­cak ça­lış­ma­la­rı­mı­zı dev­re­ye so­ka­ca­ğız. Ay­rı­ca yö­re­sel lez­zet­le­ri­ni de yerli ve ya­ban­cı tu­rist­le­re ta­nıt­mak ama­cıy­la çe­şit­li gast­ro­no­mi et­kin­lik­le­ri ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Ku­şa­da­sı’na gelen tu­rist ken­ti­miz­de ara­dı­ğı her şeyi bu­la­cak. Ama­cı­mız li­ma­na ya­na­şan ge­mi­ler­de­ki tu­rist­le­rin es­na­fa maddi açı­dan daha fazla değer kat­ma­sı­nı sağ­la­mak. Çünkü es­na­fı­mız bizim için çok kıy­met­li. Ancak es­na­fı­mı­zın da ge­lecek mi­sa­fir­le­ri­mi­ze karşı du­yar­lı ol­ma­sı büyük önem ta­şı­yor. Tek bir tu­ris­tin bile ken­ti­miz­den üzgün ay­rıl­ma­sı­na ta­ham­mül ede­me­yiz” diye ko­nuş­tu.