Güncel

Maffy’nin Adı Kuşadası’nda Caz Günleri ile Ölümsüzleşecek

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Mec­li­si’nde, 22 Şubat’ta ya­şa­mı­nı yi­ti­ren Maffy la­kap­lı dün­ya­ca ünlü Ku­şa­da­lı caz mü­zis­ye­ni Ahmet Mu­vaf­fak Falay’ın adını ya­şat­mak için Gü­ver­ci­na­da’da dü­zen­le­nen caz ve kla­sik müzik gün­le­ri­nin is­mi­nin “Maffy Jazz Gün­le­ri” ola­rak de­ğiş­ti­ril­me­si­ne karar ve­ril­di.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Mec­li­si Mart ayı ola­ğan top­lan­tı­sı Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel baş­kan­lı­ğın­da Erkan Yücel Sah­ne­si’nde ya­pıl­dı. Mü­dür­lük­ler­den gelen ve ko­mis­yon­la­ra ha­va­le edi­len ko­nu­la­rın ele alın­dı­ğı top­lan­tı­da 2022 yı­lı­nın Şubat ayına kadar Adnan Men­de­res Üni­ver­si­te­si (ADÜ) Dev­let Kon­ser­va­tu­va­rı'nın kul­la­nı­mı­na su­nu­lan Ta­ri­hi Ker­van­sa­ray ile il­gi­li tah­sis sü­re­si 2021-2022 eği­tim-öğ­re­tim yı­lı­nın bahar dö­ne­mi so­nu­na kadar uza­tıl­dı. Baş­kan Ömer Günel, kon­ser­va­tu­va­rın yeni bi­na­sı­nın ya­pı­mı­nın da Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan üst­le­nil­di­ği­ni be­lirt­ti.

MAFFY’NİN HEY­KELİ KISA SÜ­RE­DE YERİNİ ALA­CAK

Be­le­di­ye Mec­li­si top­lan­tı­sın­da ka­ra­ra bağ­la­nan bir diğer konu ise 22 Şubat’ta ya­şa­mı­nı yi­ti­ren Maffy la­kap­lı dün­ya­ca ünlü Ku­şa­da­lı caz mü­zis­ye­ni Ahmet Mu­vaf­fak Falay’ın anı­sı­nı ya­şat­mak ile il­gi­li oldu. Alı­nan ka­rar­la Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ile Ku­şa­da­sı Altın Gü­ver­cin Kül­tür Sanat ve Ta­nı­tım Vakfı (KUSAV) iş bir­li­ğin­de yaz se­zo­nu bo­yun­ca Gü­ver­ci­na­da’da dü­zen­le­nen caz ve kla­sik müzik gün­le­ri­nin ismi “Maffy Jazz Gün­le­ri” ola­rak de­ğiş­ti­ril­di. Maffy’nin hey­ke­li ile il­gi­li ola­rak ya­şa­nan tar­tış­ma­la­ra da açık­lık ge­ti­ren Baş­kan Ömer Günel, Ku­şa­da­sı'nın ye­tiş­tir­di­ği en önem­li ye­te­nek­ler­den olan Ahmet Mu­vaf­fak Falay'ı unut­tur­ma­mak ve is­mi­ni ya­şat­mak için 4 ay önce baş­la­tı­lan hey­kel ça­lış­ma­la­rı­nın ta­mam­lan­ma aşa­ma­sı­na gel­di­ği­ni söy­le­di. Daha önce var olan çe­şit­li nok­ta­la­rı zarar gör­müş plas­tik hey­ke­lin yol yapım ça­lış­ma­la­rı ne­de­niy­le kal­dı­rıl­dı­ğı­nı ifade eden Baş­kan Ömer Günel “Maffy’nin anı­sı­nı la­yı­ğıy­la ya­şat­mak için dün­ya­ca ünlü hey­kel­tı­ra­şı­mız Cem Sağ­bil ta­ra­fın­dan ya­pı­mı sür­mek­te olan bronz hey­kel, en kısa süre içe­ri­sin­de ken­ti­mi­zin mer­ke­zi bir nok­ta­sı­na yer­leş­ti­ri­lecek” dedi.

“KRU­VAZİYER TURİZMİNDEN UMUT­LU­YUZ”

Top­lan­tı­da ay­rı­ca 25-28 Nisan ta­rih­le­ri ara­sın­da Ame­ri­ka Bir­le­şik Dev­let­le­ri’nin Miami ken­tin­de dü­zen­le­necek olan Se­at­ra­de Cru­ise Glo­bal Fu­arı­na ka­tı­lım ka­ra­rı alın­dı. Ka­ra­rın ar­dın­dan ko­nu­şan Baş­kan Ömer Günel, 2022 tu­rizm se­zo­nun­dan kru­va­zi­yer tu­riz­mi açı­sın­dan çok umut­lu ol­duk­la­rı­nı söy­le­di. Costa adlı İtal­yan ge­mi­si­nin 24 saat kent­te ka­la­ca­ğı­nı ve MSC fir­ma­sı­nın Ku­şa­da­sı’nı home port yap­tı­ğı­nı ifade eden Baş­kan Ömer Günel “Bu durum da el­bet­te ki kent eko­no­mi­mi­ze ve es­na­fı­mı­za ol­duk­ça olum­lu yan­sı­ya­cak­tır. Bu yıl 500’e yakın gemi se­fe­ri bek­li­yo­ruz. Biz de Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak çar­şı­la­rı­mı­zı bü­tü­nüy­le ye­ni­le­dik. Grand ve Ori­ent Ba­za­ar’daki ça­lış­ma­la­rı­mı­zı da kısa süre içe­ri­sin­de ta­mam­la­ya­rak kru­va­zi­yer yol­cu­la­rı­mı­zı en iyi şe­kil­de kar­şı­la­ya­ca­ğız. Ha­yır­lı bir sezon di­li­yo­rum” dedi.