Güncel

Kuşadası Balıkçı Kahvesi’nde karşılıklı mutakabat sağlandı

Ku­şa­da­sı’nın simge me­kân­la­rın­dan olan Ba­lık­çı Kah­ve­si ile il­gi­li ola­rak Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ile Ku­şa­da­sı Su Ürün­le­ri Ko­ope­ra­ti­fi ara­sın­da ya­şa­nan sorun çö­zü­me ka­vuş­tu­rul­du.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Be­le­di­ye Mec­li­si’nin Mart ayı top­lan­tı­sın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Ku­şa­da­sı Balık Hali’nin üst ka­tın­da yer alan, mül­ki­ye­ti Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’ne ait olan Ba­lık­çı Kah­ve­si’nin kısa süre içe­ri­sin­de ye­ni­den kente ka­zan­dı­rı­la­ca­ğı­nın müj­de­si­ni verdi.Geç­ti­ği­miz yıl Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Emlak ve İstim­lak Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ki­ra­la­ma iha­le­si­ne çı­ka­rı­lan ancak kira sü­re­si sona eren son ki­ra­cı Ku­şa­da­sı Su Ürün­le­ri Ko­ope­ra­ti­fi ta­ra­fın­dan baş­la­tı­lan yasal süreç ne­de­niy­le ke­sin­ti­ye uğ­ra­yan Ba­lık­çı Kah­ve­si ile il­gi­li so­ru­nun or­ta­dan kalk­tı­ğı­nı ifade eden Baş­kan Ömer Günel, ba­lık­çı es­na­fı­nın mem­nu­ni­ye­ti­nin ken­di­le­ri için çok önem­li ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Ku­şa­da­sı Su Ürün­le­ri Ko­ope­ra­ti­fi’nin yeni yö­ne­ti­mi ile yap­tık­la­rı gö­rüş­me­ler so­nu­cun­da kar­şı­lık­lı ola­rak açı­lan da­va­la­rın geri çe­kil­me­si­ne karar ve­ril­di­ği­ni be­lir­ten Baş­kan Ömer Günel “Bizim geç­miş­te de Su Ürün­le­ri Ko­ope­ra­ti­fi ile bir so­ru­nu­muz yoktu. Ara­mız­da ih­ti­laf var­mış gibi gö­rün­me­si­ne rağ­men Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak ba­lık­çı­lar ba­rı­na­ğı­nı, ma­pa­la­rı ve ağ örme alan­la­rı­nı ye­ni­le­dik. Biz ba­lık­çı es­na­fı­nın mem­nu­ni­ye­ti­ni is­te­riz. Ko­ope­ra­ti­fi­mi­zin baş­ka­nı ve yö­ne­ti­mi ile gö­rü­şe­rek ken­di­le­ri­ne Balık Hali’nin üst ka­tın­da yer alan Ba­lık­çı Kah­ve­si’nde 150 met­re­ka­re­lik bir alan tah­sis edil­me­si yö­nün­de mu­ta­ba­ka­ta var­dık. Ko­ope­ra­tif bu alanı hem lokal hem de yö­ne­tim ofisi ola­rak kul­la­na­cak” dedi. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’nin Ba­lık­çı Kah­ve­si’nin bu­lun­du­ğu katı bü­tü­nüy­le ye­ni­le­ye­ce­ği­ni vur­gu­la­yan Baş­kan Ömer Günel, her zaman ba­lık­çı es­na­fı­nın ya­nın­da ol­duk­la­rı­na dik­kat çe­ke­rek “Ba­lık­çı­la­rı­mı­za ih­ti­yaç duy­duk­la­rı mal­ze­me des­te­ğin­de bu­lu­nu­yo­ruz. Ba­rı­nak çev­re­sin­de bir­çok alanı ye­ni­le­dik. Buna ilave ola­rak çekek sa­ha­sı­nı, ba­rı­nak­ta­ki de­po­la­rı ve ye­ni­len­me ih­ti­ya­cı bu­lu­nan tüm alan­la­rı ye­ni­le­ye­ce­ğiz. Gel­di­ği­miz nok­ta­dan kendi adı­mı­za çok mut­lu­yuz” dedi.

Ku­şa­da­sı Su Ürün­le­ri Ko­ope­ra­ti­fi Baş­ka­nı Ser­kan Al­tın­diş ise Baş­kan Ömer Günel’in ken­di­le­ri­ni kır­ma­ya­rak ba­lık­çı es­na­fı­nın tüm istek ve ta­lep­le­ri­ni kar­şı­la­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Baş­kan Ömer Günel’e te­şek­kür eden Ser­kan Al­tın­diş kar­şı­lık­lı ola­rak açı­lan da­va­la­rın geri çe­kil­di­ği­ni be­lirt­ti.