Güncel

TÜM KADINLARIN EMEKÇİ KA­DIN­LAR GÜ­NÜ­ KUTLU OLSUN

Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Özlem Çer­çi­oğ­lu, 8 Mart Dünya Emek­çi Ka­dın­lar Günü ne­de­niy­le bir mesaj ya­yım­la­dı

Baş­kan Çer­çi­oğ­lu me­sa­jın­da şun­la­rı kay­det­ti: 8 Mart Dünya Emek­çi Ka­dın­lar Günü sos­yal, si­ya­sal ve eko­no­mik an­lam­da ka­dın­la­rın mü­ca­de­le gü­nü­dür.

8 Mart, ka­dın­la­rın ha­yat­la­rıy­la il­gi­li öz­gür­ce karar verme hak­kı­nı sa­vun­du­ğu bir gün­dür. Ka­dın­la­rın eşit­li­ği ka­zan­mak için sür­dür­dü­ğü mü­ca­de­le­de bin­ler­ce kadın ha­ya­tı­nı kay­bet­miş­tir.

Bunun ya­nın­da kadın ci­na­yet­le­ri ül­ke­mi­zin de en büyük ve aci­len çö­zül­me­si ge­re­ken so­run­la­rın­dan­dır. Geçen ocak ayın­da 26 ka­dı­nı­mız öl­dü­rül­müş, 28 ka­dı­nı­mız ise şüp­he­li bir şe­kil­de ölü bu­lun­muş­tur. Sa­de­ce bu bilgi bile ka­dın­la­rı­mı­zın yaşam hak­la­rı­na sıkı sıkı sa­rıl­ma­la­rı­nın ne kadar önem­li ol­du­ğu­nu gös­ter­mek­te­dir. Bu se­bep­le 8 Mart en temel hak olan yaşam hak­kı­nı sa­vun­ma­nın yük­sek sesle hay­kı­rıl­ma­sı ge­re­ken bir gün­dür.

Yaşam hak­kı­nın yanı sıra ka­dın­la­rı­mı­zın eko­no­mik ya­şam­da da eşit olma ta­le­bi haklı bir ta­lep­tir. Eme­ğin cin­si­yet­le sı­nır­lan­dı­rı­la­ma­ya­ca­ğı­nı, ör­ne­ğin an­ne­li­ğin buna engel ol­ma­dı­ğı­nı da bir kadın ola­rak çok iyi bi­li­yo­rum. Bu se­bep­le ka­dın­la­rı­mı­zın eko­no­mik öz­gür­lük­le­ri­ni elde etmek için mü­ca­de­le­le­ri­ni de des­tek­li­yo­rum. 8 Mart Dünya Emek­çi Ka­dın­lar Gü­nü­müz kutlu olsun.