Güncel

EMITT’te Kuşadası Standına “En Başarılı Ekip” Ödülü

Bu yıl 25’inci kez İstan­bul’da dü­zen­le­nen Doğu Ak­de­niz Ulus­la­ra­ra­sı Tu­rizm ve Se­ya­hat Fuarı’nda (EMITT) açı­lan Ku­şa­da­sı stan­dı büyük ilgi gördü. 4 gün bo­yun­ca bin­ler­ce zi­ya­ret­çi­yi ağır­la­yan Ku­şa­da­sı stan­dı, “en ba­şa­rı­lı ekip ça­lış­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren des­ti­nas­yon” ödülü aldı.

Dün­ya­nın en büyük beş tu­rizm fu­arın­dan biri olan ve dünya tu­rizm pro­fes­yo­nel­le­ri ile tatil tü­ke­ti­ci­le­ri­ni ağır­la­yan EMITT sona erdi.9-12 Şubat ta­rih­le­ri ara­sın­da İstan­bul TÜYAP Kong­re ve Fuar Mer­ke­zi’nde ger­çek­le­şen tu­rizm bu­luş­ma­sın­da yer alan Ku­şa­da­sı stan­dı, ilk gün­den iti­ba­ren zi­ya­ret­çi akı­nı­na uğ­ra­dı. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si’nin ön­cü­lü­ğün­de, tu­rizm­ci­ler­le iş bir­li­ği içe­ri­sin­de açı­lan stant­ta Ku­şa­da­sı’nın sahip ol­du­ğu doğal, ta­ri­hi ve kül­tü­rel zen­gin­lik­ler ile ko­nak­la­ma ola­nak­la­rı ha­zır­la­nan gör­sel ve ya­zı­lı ta­nı­tı­cı ma­ter­yal­ler ara­cı­lı­ğıy­la etkin bir bi­çim­de ta­nı­tıl­dı.

Stant­ta, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ile Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si iş bir­li­ğin­de Da­vut­lar Sevgi Plajı’nda ya­şa­ma ge­çi­ri­len Ada Cam­ping pro­je­si ara­cı­lı­ğıy­la ken­tin pan­de­mi son­ra­sı or­ta­ya çıkan “yeni tu­rizm” po­tan­si­ye­li­ne vurgu ya­pıl­dı. Çadır ve ka­ra­van kon­sep­ti­nin hakim ol­du­ğu Ku­şa­da­sı stan­dı, EMITT yö­ne­ti­mi ta­ra­fın­dan “en ba­şa­rı­lı ekip ça­lış­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren des­ti­nas­yon” se­çi­le­rek bir pla­ket­le ödül­len­di­ril­di. Pan­de­mi ne­de­niy­le iki yıl ara ve­ril­dik­ten sonra bu yıl 25'inci kez dü­zen­le­nen EMITT, tu­rizm pro­fes­yo­nel­le­ri ve acen­te tem­sil­ci­le­ri kadar tü­ke­ti­ci­ler­den de yoğun ilgi gördü.

TA­NI­TIM ÇA­LIŞ­MA­LA­RI SÜ­RECEK

EMITT’e ka­tı­lan ve stant­ta tu­rizm­ci­ler­le önem­li te­mas­lar­da bu­lu­nan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, fu­ar­da Ku­şa­da­sı’na gös­te­ri­len il­gi­den do­la­yı büyük bir mem­nu­ni­yet duy­duk­la­rı­nı be­lirt­ti. Ken­tin tu­rizm pay­daş­la­rı ile bir­lik­te Ku­şa­da­sı’nın ta­nı­tı­mı­nı ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı alan­da en iyi şe­kil­de ya­pa­bil­mek için ça­lış­ma­ya devam ede­cek­le­ri­ni ifade eden Baş­kan Ömer Günel

“Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ola­rak bir yan­dan mo­dern ve es­te­tik bir tu­rizm kenti ya­rat­mak için ça­lış­ma­la­rı­mı­zı ke­sin­ti­siz sür­dü­rür­ken bir yan­dan da ken­ti­mi­zi marka bir des­ti­nas­yon ha­li­ne ge­tir­mek için pro­je­ler ge­liş­ti­ri­yo­ruz.

Ça­lış­ma­la­rı­mı­zın ne­ti­ce­si­ni bu yıl­dan iti­ba­ren al­ma­ya baş­la­ya­ca­ğı­mı­za ina­nı­yo­rum. 2022 tu­rizm se­zo­nu­nun geç­ti­ği­miz iki yılın iz­le­ri­ni sil­me­si­ni te­men­ni edi­yo­rum.

Şim­di­lik bek­len­ti­ler de o yönde ” dedi.