Güncel

Başkan Ömer Günel Enerji Kentleri Birliği Toplantısına Katıldı

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve Ener­ji Kent­le­ri Bir­li­ği En­cü­men Üyesi Günel, Er­zu­rum’da dü­zen­le­nen Ener­ji Kent­le­ri Bir­li­ği’nin top­lan­tı­sı­na ka­tıl­dı.

Top­lan­tı­da ye­ni­le­ne­bi­lir ener­ji kay­nak­la­rı ve Tür­ki­ye’nin ener­ji po­li­ti­ka­la­rı ele alın­dı. Ener­ji Kent­le­ri Bir­li­ği, yılın ilk en­cü­men top­lan­tı­sı­nı üye be­le­di­ye­le­rin ka­tı­lı­mı ile Er­zu­rum’da dü­zen­le­di. İki gün­lük top­lan­tı­ya 2021 yı­lı­nın Nisan ayın­da ye­ni­den Ener­ji Kent­le­ri Bir­li­ği en­cü­men üye­li­ği­ne se­çi­len Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel de ka­tıl­dı.

GÜN­DEM YEŞİL ENERJİYDİ

Bir­lik Baş­ka­nı ve aynı za­man­da De­niz­li Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı olan Osman Zolan ile bir­lik­te Af­yon­ka­ra­hi­sar Be­le­di­ye Baş­ka­nı Meh­met Zey­bek, Kü­tah­ya Be­le­di­ye Baş­ka­nı Alim Işık, Er­zu­rum Azi­zi­ye Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mu­ham­med Cev­det Orhan, An­ka­ra Güdül Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mu­zaf­fer Yal­çın, Ba­lı­ke­sir Sın­dır­gı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ekrem Yavaş ve Kır­şe­hir Çi­çek­da­ğı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hasan Ha­ka­noğ­lu ile mec­lis üye­le­ri­nin de yer al­dı­ğı top­lan­tı­da ye­ni­le­ne­bi­lir ener­ji kay­nak­la­rı ko­nu­su ma­sa­ya ya­tı­rıl­dı. Çev­re­nin ve do­ğa­nın ko­run­ma­sı­nın öne­mi­ne vurgu ya­pı­lan top­lan­tı­da Tür­ki­ye’nin ener­ji ala­nın­da dışa ba­ğım­lı ol­mak­tan kur­tul­ma­sı ve yeşil ener­ji kay­nak­la­rı­nın daha yay­gın ola­rak kul­la­nı­la­bil­me­si için neler ya­pı­la­bi­le­ce­ği ko­nu­su ele alın­dı.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ ALA­NIN­DA TÜM RİSKLER HE­SAP­LAN­MA­LI”

Top­lan­tı ile il­gi­li ola­rak açık­la­ma yapan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, tüm dün­ya­da ol­du­ğu gibi Tür­ki­ye’de de en önem­li ih­ti­yaç­la­rın ba­şın­da ener­ji ih­ti­ya­cı­nın gel­di­ği­ni be­lir­te­rek sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ğin öne­mi­ne vurgu yaptı. Tür­ki­ye’nin ye­ni­le­ne­bi­lir ener­ji kay­nak­la­rı ala­nın­da çok önem­li bir po­tan­si­ye­li ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Baş­kan Ömer Günel “El­bet­te ki ener­ji­ye ih­ti­ya­cı­mız var. Ancak bu ih­ti­yaç çev­re­mi­zi, do­ğa­mı­zı ve tarım alan­la­rı­mı­zı tah­rip etme so­nu­cu­nu do­ğur­ma­ma­lı. Ener­ji kadar sağ­lık­lı gı­da­ya, suya ve ha­va­ya ula­şım da hem biz­ler hem de ge­lecek ku­şak­lar açı­sın­dan ha­ya­ti bir önem ta­şı­yor. Bu nok­ta­da ye­ni­le­ne­bi­lir ener­ji kay­nak­la­rı­nın kul­la­nı­mı ko­nu­sun­da da olası risk­ler çok iyi he­sap­lan­ma­lı, doğru lo­kas­yon­lar­da, bi­li­min ve tek­no­lo­ji­nin sun­du­ğu ola­nak­lar so­nu­na kadar kul­la­nıl­ma­lı ve yeşil ener­ji ola­rak ad­lan­dı­rı­lan çevre dostu ener­ji kay­nak­la­rı­nın kul­la­nı­mı teş­vik edil­me­li­dir. Bu an­lam­da Ener­ji Kent­le­ri Bir­li­ği top­lan­tı­sı ol­duk­ça ve­rim­li geçti ve uf­ku­mu­zu açtı” diye ko­nuş­tu.