Güncel

“Tarım sektör paydaşları toplantısı” Aydın’da gerçekleştirildi

"Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" hazırlıkları kapsamında Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem başkanlığında "Tarım Sektör Paydaşları Toplantısı" gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda katılım ile gerçekleştirilen toplantıya Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, İl Müdür Yardımcısı H. Eray Yeşilçayır, Efeler Ziraat Odası, Sınırlı Sorumlu Aydın Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Aydın İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Aydın İli Süt Üreticileri Birliği,Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlarının katılımı ile gerçekleşti.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılana açıklamada, ‘’ İl Müdürümüzün; İlimizin tarımsal potansiyeli, üretim değerleri ile İl Müdürlüğümüz 2021 yılı bütününe ait faaliyet ve projeleri hakkında bilgilendirme yapmasının ardından toplantıya katılan tüm sektör başkanları tek tek söz alarak sorunlarını, çözüm önerilerini ve Bakanlığımızdan beklentilerini ifade ettiler. Gerçekleştirilen toplantıda, Sayın Bakanımızın 2021 yılı Şubat ayında ve Bakan Yardımcımızın 2021 yılı Ekim ayında İlimize gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde gündeme gelen sektör sorunları da revize edildi. Güncel hale getirilen sektör sorunları ve çözüm önerileri rapor haline getirilerek Bakanlığımızın Genişletilmiş Koordinasyon toplantısında ele alınmasına karar verilerek toplantı sonlandırıldı’’ açıklamaları yapıldı.