Güncel

Kuşadası’nda Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü Kutlandı

18 Mart Şe­hit­le­ri Anma Günü ve Ça­nak­ka­le Deniz Za­fe­ri'nin 107. yıl dö­nü­mü ne­de­niy­le Ku­şa­da­sı’nda çe­şit­li et­kin­lik­ler­le kut­lan­dı.

Ata­türk Anıtı’na çe­lenk ko­nul­ma­sı ile baş­la­yan et­kin­lik­ler kent­te­ki şe­hit­lik­le­rin zi­ya­ret edil­me­si ile sürdü. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, Ça­nak­ka­le’de şehit düşen as­ker­ler için Hanım Cami’nde lokma dök­tür­dü.

Ku­şa­da­sı’nda 18 Mart Şe­hit­le­ri Anma Günü ve Ça­nak­ka­le Deniz Za­fe­ri'nin 107. yıl dö­nü­mü kut­la­ma­la­rı, Ata­türk Mey­da­nı’nda dü­zen­le­nen resmi tören ile baş­la­dı. Tö­re­ne, Ku­şa­da­sı Kay­ma­ka­mı Sa­det­tin Yücel, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­kan Ve­ki­li Funda Şenol, be­le­di­ye baş­kan yar­dım­cı­la­rı, pro­to­kol üye­le­ri ile sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı ve si­ya­si parti tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­dı. Tö­ren­de, Ku­şa­da­sı Kay­ma­ka­mı Sa­det­tin Yücel, Be­le­di­ye Baş­kan Ve­ki­li Funda Şenol ve Ku­şa­da­sı Şehit Aile­le­ri ve Ga­zi­le­ri Yar­dım­laş­ma Der­ne­ği Baş­ka­nı Gazi Meh­met Yiğit ta­ra­fın­dan Ata­türk Anıtı'na çe­lenk su­nul­du. Ar­dın­dan saygı du­ru­şun­da bu­lu­nu­la­rak İstik­lal Marşı' okun­du.

Ku­şa­da­sı Mer­kez Jan­dar­ma Ka­ra­kol Ko­mu­ta­nı Tğm. Emrah Gör­mez, günün anlam ve öne­mi­ni be­lir­ten ko­nuş­ma­sın­da “Ön­ce­lik­le Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti’nin ku­ru­cu­su Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ile ül­ke­miz için can­la­rı­nı veren bütün şe­hit­le­ri­mi­zi saygı ve rah­met­le anı­yo­rum. Ruh­la­rı şad olsun. Ça­nak­ka­le Deniz Za­fe­ri, ül­ke­mi­zi sa­vun­ma­da sar­sıl­maz inan­cı­mız ve tü­ken­mez gü­cü­mü­ze örnek teş­kil et­mek­te­dir” dedi.

Prog­ram kap­sa­mın­da pro­to­kol üye­le­rin­ce Ada­lı­za­de Me­zar­lı­ğı'nda bu­lu­nan şehit me­zar­la­rı da zi­ya­ret edi­le­rek ka­ran­fil bı­ra­kıl­dı. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si de Ça­nak­ka­le’de şehit düşen as­ker­ler için Hanım Cami’nde lokma dök­tür­dü.