Güncel

Ku­şa­da­sı sa­nat­la gü­zel­leşiyor

Kuşadası’ndan “yaşasın tiyatro” sesleri yükseldi

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Ti­yat­ro­su ta­ra­fın­dan kent­te­ki yerel ti­yat­ro grup­la­rı­nın ka­tı­lı­mı ile dü­zen­le­nen 27 Mart Dünya Ti­yat­ro Günü kut­la­ma­la­rı renk­li gö­rün­tü­le­re sahne oldu. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Ti­yat­ro­su ön­cü­lü­ğün­de dü­zen­le­nen kos­tüm­lü bir kor­tej yü­rü­yü­şü ile baş­la­yan 4 gün­lük Dünya Ti­yat­ro Günü kut­la­ma­la­rı kap­sa­mın­da yerel ti­yat­ro grup­la­rı ta­ra­fın­dan sah­ne­le­nen oyun­lar Ku­şa­da­lı ti­yat­ro se­ver­ler­le bu­luş­tu.27 Mart Dünya Ti­yat­ro Günü, Baş­kan Ömer Günel’in gö­re­ve gel­me­si­nin ar­dın­dan “kül­tür-sa­nat kenti” olma yo­lun­da önem­li adım­lar atan Ku­şa­da­sı’nda büyük bir coş­kuy­la kut­lan­dı. Kut­la­ma­lar Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Ti­yat­ro­su’nun ön­cü­lü­ğün­de, yerel ti­yat­ro grup­la­rı­nın ka­tı­lı­mı ile dü­zen­le­nen kos­tüm­lü bir kor­tej yü­rü­yü­şü ile baş­la­dı.Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Ban­do­su eş­li­ğin­de İsmail Cem Dost­luk ve Barış Mey­da­nı’ndan Ata­türk Mey­da­nı’na kadar çe­şit­li oyun­lar­da kul­lan­dık­la­rı renk­li kos­tüm­ler ve el­le­rin­de ta­şı­dık­la­rı dö­viz­ler­le yü­rü­yen ti­yat­ro se­ver­ler kent­te kar­na­val ha­va­sı ya­rat­tı.

İNA­DI­NA TİYATRO!

Ata­türk Mey­da­nı’nda ko­nu­şan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Ti­yat­ro­su Genel Sanat Yö­net­me­ni Meh­met Turan, 27 Mart Dünya Ti­yat­ro Günü’nün sahne sa­nat­la­rı­nın in­san­la­rı bir araya ge­ti­ren bir­leş­ti­ri­ci gü­cü­ne, in­san­lar ara­sın­da ya­rat­tı­ğı kar­şı­lık­lı hoş­gö­rü ve barış or­ta­mı­na vurgu yap­mak açı­sın­dan son de­re­ce önem­li bir fır­sat sun­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek şöyle dedi: “Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Ti­yat­ro­su aile­si ola­rak, 27 Mart Dünya Ti­yat­ro Günü’nü, ti­yat­ro­ya gönül ver­miş yerel grup­la­rı­mız ile bir­lik­te kut­la­ya­rak in­san­lık ta­ri­hi­nin en eski sa­na­tı dalı olan ti­yat­ro­nun vaat et­ti­ği muh­te­şem ener­ji­yi ço­ğalt­mak is­te­dik. Ti­yat­ro­nun gü­cü­ne ve bü­yü­sü­ne sah­ne­ler­de, so­kak­lar­da, mey­dan­lar­da bir­lik­te ka­pıl­dı­ğı­mız tüm dost­la­rı­mı­za ayrı ayrı te­şek­kür­le­ri­mi ile­ti­yo­rum. Ya­şa­sın ti­yat­ro, ina­dı­na ti­yat­ro!”

Ti­yat­ro­nun ba­rı­şa, dost­lu­ğa, sev­gi­ye çağrı yapan ev­ren­sel dili ara­cı­lı­ğıy­la kent­le­ri ve dün­ya­yı gü­zel­leş­tir­mek için ça­lı­şa­cak­la­rı­nı ifade eden Meh­met Turan, “Des­te­ği­ni biz­ler­den hiç­bir zaman esir­ge­me­yen Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın Ömer Günel’in de her zaman söy­le­di­ği gibi ‘Ku­şa­da­sı Sa­nat­la Gü­zel­le­şecek’. Biz­ler de Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Ti­yat­ro­su Aile­si ola­rak bu sü­re­ce ti­yat­ro cep­he­sin­den katkı sun­mak için eli­miz­den ge­le­ni ya­pa­ca­ğız” dedi.

4 TİYATRO OYUNU SAH­NE­LENDİ

Genel Sanat Yö­net­me­ni Meh­met Turan’ın ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Ti­yat­ro­su kur­si­yer­le­rin­den Filiz Gök­ba­kar, ti­yat­ro eleş­tir­me­ni ve çe­vir­men Seç­kin Selvi’nin ka­le­me al­dı­ğı 2022 Dünya Ti­yat­ro Günü Ulu­sal Bil­di­ri­si, Ku­şa­da­sı Ge­li­şim ve Sanat Der­ne­ği (KU­GE­SAD) Ti­yat­ro Ekibi oyun­cu­la­rın­dan Güven Filiz ta­ra­fın­dan ise ABD’den ünlü ti­yat­ro ve opera yö­net­me­ni Peter Sel­lars ta­ra­fın­dan ka­le­me alı­nan 2022 Dünya Ti­yat­ro Günü Ulus­la­ra­ra­sı Bil­di­ri­si okun­du. Ar­dın­dan Ku­şa­da­sı Ge­li­şim ve Sanat Der­ne­ği (KU­GE­SAD) Ti­yat­ro Ekibi ta­ra­fın­dan “Kaç Baba Kaç” adlı oyun ser­gi­len­di.

Ku­şa­da­sı’nda dü­zen­le­nen Dünya Ti­yat­ro Günü kut­la­ma­la­rı kap­sa­mın­da Mus­ta­fa Şah­baz Ti­yat­ro Ekibi ta­ra­fın­dan “Kocam Nasıl Olsun?” Selim Yıl­dız Ti­yat­ro­ko­lik Grubu ta­ra­fın­dan “İlginç Müf­re­dat”,adlı ti­yat­ro oyunu iz­le­yi­ci­ler­le bu­luş­tu.

30 Mart’ta ise Ti­yat­ro Ada Grubu ta­ra­fın­dan “Aman Hocam Bir Çare” adlı ti­yat­ro oyun­la­rı Erkan Yücel Sah­ne­si’nde üc­ret­siz ola­rak ser­gi­le­necek. NİLÜFER ÖZTÜRK