Güncel

Sağ­lık Bakanı Koca ADÜ Tıp Fa­kül­te­si öğ­ren­ci­le­ri ile bu­luş­tu

Sağ­lık Ba­ka­nı Dr. Fah­ret­tin Koca, Aydın Adnan Men­de­res Üni­ver­si­te­si’nin ev sa­hip­li­ğin­de hekim adayı öğ­ren­ci­ler ile bir araya geldi.

Prog­ram­dan önce ADÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Osman Sel­çuk Al­de­mir, Sağ­lık Ba­ka­nı Dr. Fah­ret­tin Koca’yı ma­ka­mın­da ağır­la­ya­rak üni­ver­si­te ve Tıp Fa­kül­te­si hak­kın­da bilgi verdi.

SAĞ­LIK NE­FER­LERİ İLE GURUR DU­YU­YO­RUZ

Saygı Du­ru­şu ve İstik­lal Marşı ile baş­la­yan prog­ram­da açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan ADÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Osman Sel­çuk Al­de­mir, “ADÜ’de Sağ­lık Ba­ka­nı­mız Dr. Fah­ret­tin Koca'yı ağır­la­mak­tan ve tüm güç ko­şul­la­ra kar­şın öz­ve­ri ile ça­lı­şan sağ­lık or­du­mu­zun yeni ne­fer­le­ri ile bir araya ge­tir­mek­ten büyük bir mut­lu­luk du­yu­yo­ruz. Tür­ki­ye ola­rak mil­le­ti­mi­zin can gü­ven­li­ği ve hal­kı­mı­zın vi­rüs­ten ko­run­ma­sı nok­ta­sın­da dün­ya­ya örnek ola­cak ça­lış­ma­lar ve ba­şa­rı­lar ile gu­rur­lan­dık. Ba­ka­nı­mız başta olmak üzere tüm sağ­lık ne­fer­le­ri­miz ile gurur du­yu­yo­ruz” dedi.

He­kim­li­ğin üni­ver­si­te yıl­la­rın­da zorlu bir eği­tim sü­re­ciy­le baş­la­dı­ğı­nı ve sü­rek­li ye­ni­len­me­yi, ge­liş­me­le­ri iz­le­me­yi, bi­lim­sel araş­tır­ma­la­rın mer­ke­zin­de ol­ma­yı ge­rek­ti­ren bir mes­lek ol­du­ğu­nu be­lir­ten Rek­tör Al­de­mir, “Bu kut­sal, say­gın ve onur­lu mes­le­ği seçen, ken­di­si­ni in­san­lı­ğa ada­yan tüm dok­tor­la­rı­mı­za ve sağ­lık per­so­ne­li­ne Üni­ver­si­tem adına özel­lik­le pan­de­mi sü­re­cin­de gös­ter­dik­le­ri öz­ve­ri için şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.” dedi.

Aydın’da adını Adnan Men­de­res’ten alan Üni­ver­si­te­miz­de bu­lu­nu­yor ol­ma­nın mem­nu­ni­ye­ti içer­sin­de ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­yan Sağ­lık Ba­ka­nı Dr. Fah­ret­tin Koca “Adnan Men­de­res’i, onun­la bir­lik­te yar­gı­la­nan ve mah­ke­me­de ge­çir­di­ği kalp krizi ile ha­ya­ta veda eden mes­lek­ta­şı­mız Dr. Lütfi Kır­dar’ı ve de­mok­ra­si şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le anı­yo­rum.” dedi.

SİZLER­DEN ADÜ’YE DE­RE­CE KA­ZAN­DIR­MA­NI­ZI BEKLİYORUM

Üni­ver­si­te­miz Tıp Fa­kül­te­si­ne, Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ola­rak des­tek ver­me­ye hazır ol­duk­la­rı­nı be­lir­ten Sağ­lık Ba­ka­nı Dr. Fah­ret­tin Koca, “Fa­kül­te­miz­de 1600 öğ­ren­ci, YÖK ka­yıt­la­rı­na göre 109’u pro­fe­sör olmak üzere 219 öğ­re­tim üyesi bu­lu­nu­yor. Öğ­ren­ci ve öğ­re­tim üye­le­ri sa­yı­la­rı ara­sın­da­ki ora­nın son de­re­ce iyi ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. Bu nok­ta­da öğ­ren­ci­le­ri­miz­den haklı bir bek­len­ti­mi dile ge­tir­mek is­te­rim. Aydın Adnan Men­de­res Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si me­zun­la­rı­nın TUS’daki ba­şa­rı ora­nı­nın şu an­da­kin­den daha yük­sek ol­ma­sı­nı ve fa­kül­te­ye de­re­ce ka­zan­dı­rıl­ma­sı­nı bek­li­yo­rum.” dedi.

Aydın’ın, co­vid-19 sal­gı­nı ile mü­ca­de­le­de ba­şa­rı­lı il­le­ri­miz­den ol­du­ğu­nu be­lir­ten Sağ­lık Ba­ka­nı Dr. Fah­ret­tin Koca, “He­kim­le­ri­miz, hem­şi­re­le­ri­miz başta olmak üzere Aydın cep­he­mi­zin bütün kah­ra­man­la­rı­na te­şek­kür etmek is­ti­yo­rum. Co­vid-19 se­be­biy­le kay­bet­ti­ği­miz Aydın Tabip Odası Baş­ka­nı Dr. Esat Ülkü’yü rah­met­le anı­yo­rum.” dedi.

YA­ŞA­DI­ĞIM SÜ­RE­CE MES­LEK­TA­ŞI­NI­ZIM

Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı­nın, her şid­det olayı öze­lin­de tek tek ver­di­ği mü­ca­de­le­nin ye­te­rin­ce bi­lin­me­di­ği­ni açık­la­yan Sağ­lık Ba­ka­nı Dr. Fah­ret­tin Koca, “Şid­det da­va­la­rı avu­kat­la­rı­mız­ca takip edil­mek­te­dir. Mağ­dur ar­ka­daş­la­rı­mı­za ge­rek­li des­te­ği ver­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz. De­ğin­di­ğim il esas­lı yapı, bir bakan yar­dım­cı­mın ko­or­di­nas­yo­nun­da bana bağ­lı­dır. Sağ­lık­ta şid­det olay­la­rı­nın mev­cut hu­ku­ki sü­reç­le­ri ya­dır­gan­mak­ta, bun­la­ra anlam ve­ri­le­me­mek­te­dir. Sü­reç­le­rin ada­let duy­gu­mu­zu tat­min et­me­di­ği çok doğ­ru­dur. Fakat bu de­ğer­len­dir­me­ler­de bilgi ek­sik­li­ği­ne da­ya­lı hata pay­la­rı da var. Mev­cut ya­sa­lar, olay­la­rın önem­li bir kıs­mın­da, ma­ale­sef, yargı men­sup­la­rı için tu­tuk­lu­lu­ğu müm­kün kıl­mı­yor. Biz is­te­riz ki, ya­sa­nın hükmü vic­da­nı­mı­zın ver­di­ği hü­küm­le aynı olsun. Aynı de­ğil­se, yasa suçun cid­di­ye­ti­nin ge­ri­sin­de kal­mış ve es­ki­miş­se o zaman onu de­ğiş­tir­me ira­de­si­ne ih­ti­yaç var­dır. Ar­ka­daş­lar, irade or­ta­ya kon­muş­tur. Kür­sü­de­ki yargı men­su­bu­nun önün­de duran yasa, sa­yı­lı gün­ler için­de de­ğiş­miş ola­cak. Hakim ve sav­cı­la­ra, ver­dik­le­ri yıl­dı­rı­cı ka­rar­lar se­be­biy­le te­şek­kü­rü çok gör­me­me­li­yiz. Şid­de­te te­şeb­bü­sü azal­ta­cak güç­te­ki ka­rar­la­rı müm­kün ol­du­ğun­ca yay­ma­lı, du­yur­ma­lı­yız. Sos­yal medya ve diğer kitle ile­ti­şim araç­la­rı bu amaç­la et­ki­li bir şe­kil­de kul­la­nıl­ma­lı­dır.” dedi. Prog­ra­ma; Aydın Va­li­si Hü­se­yin Aksoy, Aydın mil­let­ve­kil­le­ri, bakan yar­dım­cı­la­rı, genel mü­dür­le­ri, İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Osman Açık­göz, AK Parti il ve Efe­ler teş­ki­la­tı, öğ­re­tim üye­le­ri ve Tıp Fa­kül­te­si öğ­ren­ci­le­ri ka­tıl­dı.