Güncel

Su­yol­cu onur ödülü, Ba­hat­tin Sü­rü­cü’ye ve­ril­di

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Eski Baş­ka­nı Lütfi Su­yol­cu ölü­mü­nün 27. yı­lın­da anıl­dı.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si eski Baş­ka­nı M. Lütfi Su­yol­cu, 27. ölüm yıl dö­nü­mün­de Ta­ri­hi Ker­van­sa­ray’da dü­zen­le­nen tö­ren­le anıl­dı. Tö­ren­de, 2022 Yılı Lütfi Su­yol­cu Onur Ödü­lü­ne layık gö­rü­len Eko­sis­te­mi Ko­ru­ma ve Doğa Se­ven­ler Der­ne­ği (EKO­DOSD) Baş­ka­nı Ba­hat­tin Sü­rü­cü’ye ödülü Kül­tür ve Tu­rizm eski Ba­ka­nı Fikri Sağ­lar ta­ra­fın­dan tak­dim edil­di.

Ku­şa­da­sı’nda 16 Mayıs 1995 yı­lın­da evi­nin önün­de uğ­ra­dı­ğı si­lah­lı sal­dı­rı so­nu­cu ya­şa­mı­nı yi­ti­ren M. Lütfi Su­yol­cu için bir anma prog­ra­mı dü­zen­len­di. Ta­ri­hi Ker­van­sa­ray’da ger­çek­le­şen tö­re­ne Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Onur Ödülü Se­çi­ci Ku­ru­lu Baş­ka­nı ve Kül­tür ve Tu­rizm eski Ba­ka­nı Fikri Sağ­lar, be­le­di­ye baş­kan yar­dım­cı­la­rı, be­le­di­ye mec­lis üye­le­ri, te­le­viz­yon prog­ram­cı­sı Ayhan Si­ci­moğ­lu, CHP Ku­şa­da­sı İlçe Baş­ka­nı Meh­met Gür­bi­lek, Ku­şa­da­sı Altın Gü­ver­cin Kül­tür Sanat ve Ta­nı­tım Vakfı (KUSAV) Baş­ka­nı Le­vent Köylü, mes­lek oda­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri, Lütfi Su­yol­cu’nun eşi Hülya Su­yol­cu, oğlu Çağrı Su­yol­cu ve kızı Çiğ­dem Su­yol­cu ka­tıl­dı. Tö­ren­de da­vet­li­le­re Lütfi Su­yol­cu için dö­kü­len lok­ma­lar da ikram edil­di.

Tö­re­nin açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan Çiğ­dem Su­yol­cu, an­ma­ya ka­tı­lan her­ke­se te­şek­kür ede­rek ba­ba­sı­na olan sevgi ve say­gı­sı­nın 27 yıl­dır hiç tü­ken­me­di­ği­ni be­lirt­ti. Çiğ­dem Su­yol­cu, “Bu yıl ödü­lü­mü­zü Ba­hat­tin Sü­rü­cü’ye verme ka­ra­rı aldık. Ba­hat­tin Sü­rü­cü, 2004 yı­lın­dan beri eki­biy­le bir­lik­te eko­lo­jik dön­gü­de prob­lem ya­ra­tan veya ya­rat­ma ih­ti­ma­li olan bir­çok ko­nu­ya mü­da­ha­le etti. İnsa­nın rant için do­ğa­ya karşı baş­lat­tı­ğı savaş o kadar büyük bir yı­kı­ma sebep oldu ki artık bu yı­kım­la baş ede­bil­mek im­kan­sız bir hale geldi. Bu bağ­lam­da Ba­hat­tin Sü­rü­cü yap­tı­ğı ça­lış­ma­lar­la biz­ler ve çevre için çok önem­li bir kişi” dedi.

Kül­tür ve Tu­rizm eski Ba­ka­nı Fikri Sağ­lar ise, “Mer­hum Lütfi Su­yol­cu’yu asla unut­ma­ya­ca­ğız. Aile­si­ne ne mutlu ki kızı Çiğ­dem Su­yol­cu, 27 yıl­dır ba­ba­sı­nın anı­sı­nı ya­şa­tı­yor. Ku­şa­da­sı halkı da Su­yol­cu’dan bah­se­der­ken öv­güy­le ko­nu­şu­yor. Bugün Lütfi Su­yol­cu Onur Ödü­lü­nü ça­lış­ma­la­rıy­la çev­re­ye ve do­ğa­ya büyük katkı sunan EKO­DOSD Baş­ka­nı Ba­hat­tin Sü­rü­cü’ye ver­mek­ten do­la­yı mut­lu­luk du­yu­yo­rum” diye ko­nuş­tu.

Ödülü alan EKO­DOSD Baş­ka­nı Ba­hat­tin Sü­rü­cü de “Ön­ce­lik­le beni bu de­ğer­li ödüle layık gören her­ke­se çok te­şek­kür etmek is­ti­yo­rum. Son yıl­lar­da dün­ya­da ve Tür­ki­ye’de do­ğa­ya ve­ri­len tah­ri­bat iyice arttı. Biz­ler çev­re­mi­zi ko­ru­mak için eli­miz­den gel­di­ğin­ce çaba gös­te­ri­yo­ruz. Eğer ço­cuk­la­rı­mı­za iyi bir ge­lecek bı­rak­mak is­ti­yor­sak çev­re­mi­zi ko­ru­ma­lı­yız” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ömer Günel, Lütfi Su­yol­cu’yu saygı ve rah­met­le an­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, “Ku­şa­da­sı’nda Lütfi Su­yol­cu de­nil­di­ğin­de akla gelen ilk şey ic­ra­at in­sa­nı ol­ma­sıy­dı. Ya­kın­mak ye­ri­ne ic­ra­at yap­ma­yı seven, so­run­la­rın üze­ri­ne giden bir be­le­di­ye baş­ka­nıy­dı. Çiğ­dem Su­yol­cu da ba­ba­sı­nın adına bu ödülü ic­ra­at ger­çek­leş­ti­ren ve so­run­la­rın üze­ri­ne giden ki­şi­le­re ve­ri­yor. O yüz­den bu tören Lütfi Su­yol­cu’yu çok iyi an­la­tı­yor” dedi.