Güncel

2021’de Kültür ve Sanat Kuşadası’ndan Yükseldi

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Kül­tür ve Sos­yal İşler Mü­dür­lü­ğü, ka­de­me­li nor­mal­leş­me dö­ne­mi­nin baş­la­dı­ğı 1 Ha­zi­ran’dan iti­ba­ren dü­zen­le­di­ği et­kin­lik­ler­le Ku­şa­da­lı­la­rı sa­na­tın fark­lı dal­la­rıy­la bu­luş­tur­du.

Ken­tin yeni ca­zi­be mer­ke­zi Ba­lık­çı­lar Mey­da­nı’nda ger­çek­leş­ti­ri­len üc­ret­siz halk kon­ser­le­ri ise pan­de­mi ne­de­niy­le zor gün­ler ge­çi­ren es­na­fa can suyu oldu. Tür­ki­ye’nin tu­rizm baş­ken­ti Ku­şa­da­sı, yaz se­zo­nu bo­yun­ca önem­li kül­tür ve sanat et­kin­lik­le­ri­ne ev sa­hip­li­ği yaptı. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Kül­tür ve Sos­yal İşler Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Ha­zi­ran-Ey­lül ay­la­rı­nı kap­sa­yan dö­nem­de bir­çok ti­yat­ro oyunu, fes­ti­val ve kon­ser dü­zen­len­di. Ger­çek­leş­ti­ri­len et­kin­lik­ler, ko­ro­na­vi­rüs sal­gı­nı do­la­yı­sıy­la uzun sü­re­dir sa­na­ta has­ret kalan Ku­şa­da­lı­lar­dan yoğun ilgi gördü. Ken­tin yeni ca­zi­be mer­ke­zi Ba­lık­çı­lar Mey­da­nı ile UNES­CO Dünya Mi­ra­sı Ge­çi­ci Lis­te­si'ne alı­nan Gü­ver­ci­na­da Ka­le­si ise kül­tür ve sanat fa­ali­yet­le­ri­nin mer­ke­zin­de yer aldı.ALTIN GÜ­VERCİN 24.​KEZ KA­NAT­LAN­DI

Ku­şa­da­sı’nda dü­zen­le­nen en önem­li kül­tür ve sanat fa­ali­yet­le­ri­nin ba­şın­da Altın Gü­ver­cin Beste Ya­rış­ma­sı geldi. Tür­ki­ye’nin ilk ve tek beste ya­rış­ma­sı olan Ku­şa­da­sı Altın Gü­ver­cin Beste Ya­rış­ma­sı, Aydın Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si ve Ku­şa­da­sı Altın Gü­ver­cin Kül­tür Sanat ve Ta­nı­tım Vakfı (KUSAV) iş bir­li­ğin­de bu yıl 24’üncü kez ka­nat­lan­dı. Altı gün süren ya­rış­ma­da Ku­şa­da­lı­lar, Türk pop mü­zi­ğin se­vi­len ismi Zey­nep Bas­tık’ın ver­di­ği üc­ret­siz kon­ser ile muh­te­şem bir gece ya­şa­dı. Gala ge­ce­sin­de Işın Ka­ra­ca, final ge­ce­sin­de ise ünlü sa­nat­çı Nük­het Duru bir­bi­rin­den güzel şar­kı­la­rı­nı ses­len­dir­di.

GÜ­VERCİNADA KALESİ’NDE KLASİK MÜZİK VE CAZ FIR­TI­NA­SI

UNES­CO Dünya Mi­ra­sı Ge­çi­ci Lis­te­si'ne alı­nan Gü­ver­ci­na­da Ka­le­si de caz ve kla­sik mü­zi­ğin bir­bi­rin­den önem­li isim­le­ri­ni ağır­la­dı. Ta­ri­hi Kale’nin eşsiz man­za­ra­sı eş­li­ğin­de pan­de­mi ku­ral­la­rı­na uygun ola­rak dü­zen­le­nen açık hava kon­ser­le­rin­de sah­ne­ye çıkan sa­nat­çı ve grup­la­rı Ku­şa­da­lı­lar ayak­ta al­kış­la­dı.

ES­NA­FA VE MÜZİSYEN­LE­RE DES­TEK

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, yaz dö­ne­min­de es­na­fı da unut­ma­dı. Ken­tin yeni ca­zi­be mer­ke­zi Ba­lık­çı­lar Mey­da­nı’nda ger­çek­leş­ti­ri­len üc­ret­siz halk kon­ser­le­rin­de Gen­cer Savaş Ban­do­su, Didem ve Sinem Balık kar­deş­ler, Ne­ca­ti ve Say­ko­lar, Suzan Kar­deş, Yeni Türkü ve Melek Mosso sahne aldı. Kon­ser­ler, pan­de­mi ne­de­niy­le zor gün­ler ge­çi­ren es­na­fa can suyu oldu.

ÇO­CUK­LAR GÖ­NÜL­LERİNCE EĞ­LENDİ

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Kül­tür ve Sos­yal İşler Mü­dür­lü­ğü, yaz dö­ne­min­de Erkan Yücel Sah­ne­si’nde 8 ti­yat­ro oyunu ile İbra­ma­ki Sanat Ga­le­ri­si’nde fark­lı res­sam ve hey­kel­tı­raş­la­rın eser­le­ri­nin yer al­dı­ğı çe­şit­li ser­gi­ler dü­zen­le­di. Kül­tür Mü­dür­lü­ğü yine aynı dö­nem­de resmi tö­ren­ler, spor et­kin­lik­le­ri, özel gün­ler ve anma prog­ram­la­rı­na da ev sa­hip­li­ği yaptı. Ku­şa­da­sı’nın 23 ma­hal­le­sin­de dü­zen­le­nen çe­şit­li şen­lik­ler­de ise ço­cuk­lar gö­nül­le­rin­ce eğ­len­di.