Güncel

Kuşadalı çocuklar dengeli beslenmeyi öğreniyor

Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü’nün Sevil Yaşar Altaş Kül­tür Mer­ke­zi (SE­YAK­MER) Di­ji­tal ve Ma­ter­yal Çocuk Kü­tüp­ha­ne­si’nde dü­zen­le­di­ği ço­cuk­lar için bes­len­me atöl­ye­si devam edi­yor.

Bu kap­sam­da “Dı­şar­da yemek, bes­len­me çan­ta­sı ve sağ­lık­lı menü oluş­tur­ma” baş­lı­ğıy­la dü­zen­le­nen et­kin­li­ğe Ku­şa­da­lı ço­cuk­lar yoğun ilgi gös­ter­di.

SE­YAK­MER, Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan ‘Ya­pa­rak Öğ­re­ni­yo­rum’ pro­je­si kap­sa­mın­da dü­zen­le­nen ço­cuk­lar için bes­len­me atöl­ye­si­ne ev sa­hip­li­ği yap­ma­yı sür­dü­rü­yor. Her ay fark­lı bir baş­lık al­tın­da dü­zen­le­nen et­kin­lik Kasım ayın­da “dı­şar­da yemek, bes­len­me çan­ta­sı ve sağ­lık­lı menü oluş­tur­ma” baş­lı­ğıy­la ger­çek­leş­ti. Et­kin­lik­te Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü’nde gö­rev­li uzman di­ye­tis­yen­ler Aysen Arı­can Öz ve Me­li­sa Akol ta­ra­fın­dan ço­cuk­la­ra ye­ter­li ve den­ge­li bes­len­me­nin önemi an­la­tıl­dı. Et­kin­lik­te ço­cuk­la­ra bes­len­me çan­ta­la­rı­na ko­ya­bi­le­cek­le­ri al­ter­na­tif menü ve öğün plan­la­ma yön­tem­le­ri ile il­gi­li de bilgi ak­ta­rıl­dı. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si, Mayıs ayına kadar sü­recek pro­jey­le yak­la­şık 500 ço­cu­ğu den­ge­li bes­len­me ko­nu­sun­da bi­linç­len­dir­me­yi he­def­li­yor. Ku­şa­da­sı Be­le­di­ye­si Sağ­lık İşleri Mü­dür­lü­ğü’nde gö­rev­li uzman di­ye­tis­yen Me­li­sa Akol, “Atöl­ye ça­lış­ma­sı­nın et­kin­lik bö­lü­mün­de ço­cuk­lar­la besin rep­li­ka­la­rı ile sağ­lık­lı tabak oluş­tur­ma oyunu oy­na­dık. Ay­rı­ca renk­li se­ra­mik ha­mur­la­rıy­la yi­yecek ve tabak mo­del­le­me­le­ri ya­pa­rak öğ­ren­dik­le­ri­ni pe­kiş­tir­dik. Ço­cuk­lar bir yan­dan ke­yif­li vakit ge­çi­rir­ken bir yan­dan da den­ge­li bes­len­me­yi öğ­ren­di­ler. Kan­tin­ler­de sa­tı­lan sağ­lık­sız gı­da­la­ra karşı bi­linç­len­di­ler. Et­kin­lik­le­ri­mi­ze tüm ço­cuk­la­rı­mı­zı bek­le­riz” dedi.