Güncel

Vali Aksoy; “Bu yüce mil­le­tin ev­lat­la­rı ola­rak bir­bi­ri­ni­zi çok sev­mek du­ru­mun­da­sı­nız”

Aydın Va­li­si Hü­se­yin Aksoy, 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı do­la­yı­sıy­la mesaj ya­yın­la­dı.

Vali Aksoy, ya­yım­la­dı­ğı kut­la­ma me­sa­jın­da ulu­sal ege­men­li­ğe, bir­lik ve be­ra­ber­li­ğe de­ği­ne­rek milli mü­ca­de­le­de elde edi­len kah­ra­man­lık ör­ne­ği­ne vurgu yaptı. Aksoy me­sa­jın­da Ulu Önder Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ün Türk ço­cuk­la­rı­na ar­ma­ğan et­ti­ği çocuk bay­ra­mı­nın dün­ya­da bir başka em­sa­li­nin ol­ma­dı­ğı­nı ifade ede­rek, bu bay­ra­mın dünya ço­cuk­la­rıy­la da kut­lan­dı­ğı­nı ve coş­ku­su­nun her yıl daha fazla art­tı­ğı­nı söy­le­di. Vali Aksoy’un ya­yın­la­dı­ğı mesaj şöyle, “ Bugün, Aziz Mil­le­ti­mi­zin ta­ri­hin­de eşsiz bir kah­ra­man­lık ör­ne­ği olan Milli Kur­tu­luş Sa­va­şı­mı­zı biz­zat yü­rü­ten ve Ga­zi­lik Ni­şa­nı­nı alan Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si’nin açı­lı­şı­nın 102. yıl­dö­nü­mü­nü ve Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı­nı kut­la­ma­nın gurur ve coş­ku­su­nu ya­şı­yo­ruz.

Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si­nin ku­rul­du­ğu 23 Nisan 1920 ta­ri­hi; kader bir­li­ği yap­mış, is­tik­lal ve is­tik­bal mü­ca­de­le­si­ni el­bir­li­ğiy­le, gönül bir­li­ğiy­le yap­ma­ya az­met­miş aziz mil­le­ti­miz için bir dönüm nok­ta­sı­dır. İstik­lal mü­ca­de­le­mi­zin sür­dü­rül­dü­ğü en zorlu, en buh­ran­lı gün­ler­de doğan Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si; milli bir­li­ği­mi­zin, milli mu­ta­ba­ka­tı­mı­zın, milli ege­men­li­ği­mi­zin te­cel­li­gâ­hı­dır. Bu bir­lik ve be­ra­ber­lik mil­le­ti­mi­zi za­fe­re ulaş­tır­mış, işgal al­tın­da­ki top­rak­la­rı­mız ye­ni­den hür­ri­ye­ti­ne, ba­ğım­sız­lı­ğı­na ka­vuş­muş­tur.

T.B.M.M. “Ege­men­lik ka­yıt­sız şart­sız mil­le­tin­dir” di­ye­rek Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin te­mel­le­ri­ni at­mış­tır.

102 yıl­lık ta­ri­hin­de de­fa­lar­ca mil­let ve hür­ri­yet düş­ma­nı ha­in­le­rin sal­dı­rı­sı­na maruz kalan T.B.M.M. en son 15 Tem­muz sal­dı­rı­sın­da doğ­du­ğu gün kadar taze hür­ri­yet ve ba­ğım­sız­lık ru­huy­la dim­dik ayak­ta ka­la­rak “Gazi Mec­lis” un­va­nı­nı pe­kiş­tir­miş, mil­le­ti­mi­ze zin­cir vur­ma­ya kal­kan çıl­gın­la­ra ders, mil­le­ti­mi­ze ve maz­lum mil­let­le­re umut ver­miş­tir.

Sev­gi­li ço­cuk­lar,

Kah­ra­man bir mil­le­tin ço­cuk­la­rı ola­rak siz­ler, ül­ke­mi­zin ümit­le­ri, is­tik­ba­li ve ya­rın­la­rı­sı­nız. Bunun için biz­ler bütün ha­yal­le­ri­mi­zi siz­le­rin üze­rin­den ku­ru­yo­ruz. İna­nı­yo­ruz ki, ya­rın­la­rın Tür­ki­ye’si siz­ler­le ay­dın­lık, siz­ler­le mutlu; siz­ler­le daha ge­liş­miş ve kal­kın­mış ola­cak­tır.

Ne mutlu siz­le­re ki, Cum­hu­ri­ye­tin ge­le­ce­ği­ni genç­le­re ve siz ço­cuk­la­ra ema­net edecek kadar ço­cuk­la­rı­mı­za gü­ve­nen ve milli ege­men­li­ğin ilan edil­di­ği günü siz­le­re bay­ram ilan eden bir mil­le­tin ço­cuk­la­rı­sı­nız. Ne mutlu siz­le­re ki, Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı­nı dünya ço­cuk­la­rı ile bir­lik­te kut­la­yan bir ül­ke­nin ço­cuk­la­rı­sı­nız. Bun­dan do­la­yı men­sup ol­du­ğu­nuz ül­ke­niz ve mil­le­ti­niz­le ne kadar gurur duy­sa­nız azdır. Bu bay­ra­mı siz­le­re he­di­ye eden Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk, siz­ler için "küçük ha­nım­lar, küçük bey­ler; siz­ler he­pi­niz ge­le­ce­ğin bir gülü, yıl­dı­zı, bir mut­lu­luk pa­rıl­tı­la­rı­sı­nız. Mem­le­ke­ti asıl ay­dın­lı­ğa bo­ğa­cak siz­si­niz. Ken­di­ni­zin ne kadar mühim, kıy­met­li ol­du­ğu­nu­zu dü­şü­ne­rek ona göre ça­lı­şı­nız. Siz­ler­den çok şey­ler bek­li­yo­ruz" de­mek­te­dir.

Sev­gi­li Ço­cuk­lar,

Biz­le­rin, siz­ler­den bir tek bek­len­ti ve ar­zu­su var­dır. O da bu güzel ül­ke­mi­zi siz­le­re tes­lim ede­ce­ği­miz konum ve du­ru­mun­dan, çok daha iyi bir şe­kil­de siz­ler­den son­ra­ki kar­deş­le­ri­ni­ze tes­lim et­me­niz­dir. Bu işi ba­şar­ma­nız için de çok ça­lış­mak, çok gay­ret sarf etmek ve bu yüce mil­le­tin ev­lat­la­rı ola­rak bir­bi­ri­ni­zi çok sev­mek du­ru­mun­da­sı­nız.

Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk başta olmak üzere Şehit ve Ga­zi­le­ri­mi­zi rah­met ve min­net­le anı­yor, sevgi dolu yü­rek­le­ri ve pırıl pırıl yüz­le­riy­le bu güne anlam katan ço­cuk­la­rı­mı­zın, aziz mil­le­ti­mi­zin ve de­ğer­li Ay­dın­lı hem­şe­ri­le­ri­min 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı­nı teb­rik edi­yor, sev­gi­ler say­gı­lar su­nu­yo­rum” dedi.